Panowie,
Walczę z moją narzeczoną o zmianę Nissana Almery na Alfę Romeo.
Niestety walkę narazie przegrywam - ale Alfy będę bronił jak niepodległości
Ale do rzeczy, czy Alfa GTV nadaję się do codziennego użytku, szczególnie jazdy po warszawskich drogach. Użytkowana by była przez kobietę więc nie wiem czy z góry nie stoję na przegranej pozycji.
Jakie są zwykle wrażenia z jazdy ? Jeździłem tylko Aflami 156 i raz 147 no i GTA ( chwile ale wspominam cały czas) i naprawdę nie wiem czy np GTV jest bardzo twarda, sztywna w zakrętach, mało komfortowa itp.
Rozważam alfę GTV po liftingu, silniki 2.0 TS lub 2.0 JTS
Inna alfa którą rozważam kupić to GT lub w ostateczności 147 - ale GTV ma dla mnie uniwersalną linię i ponadczasowy design- a o to mi właśnie chodzi
Pozdrawiam i czekam na wasze opinie.
Wierzba
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 02-11-2010 o 18:27
Il Cuore ha sempre ragione... Alfa Romeo...
Najkrótszy dowcip świata? - GOLF

Jak się zakochałeś w Gtv, to kup sobie, a nie narzeczonej, bo Cię przeklnie
Widoczność do dupy, wielki promień skrętu, kłopot z wsiadaniem na parkingach (trzeba naprawdę szeroko otwierać drzwi). Zawieszenie twarde, wytrzęsie tyłek, trudno zrobić makijaż w takich warunkachNawet porządne zakupy nie wejdą do bagażnika. W mojej opinii to nie jest auto dla kobiety do jazdy po mieście.

Uważam troche podobnie jak kolega wyżejmoja dziewczyna lubi jezdzic moją Gtv, wręcz nalega żebym jej dał ale tylko na trasie bo tak to mówi że w mieście nie widzi przódu, że cięzko jej nakręcic i wogóle, dodam że całkiem dobrze jezdzi autem, poza tym ten samochód średnio nadaje się do miasta w końcu to Gran Turismo a tak na serio da się jezdzic pewnie tylko na pewno jest ciężej niż np. jakiś hatchbackiem, zawieszenie też jest dosc twarde, oczywiście zależy dużo o wielkości kół, u mnie przy felgach 18 cali daje o sobie znac każda czesc kręgosłupa
, bagażnika nie ma, po prostu ma wiele cech które sprawiają że to auto dla kogoś kto kocha taki typ auta, poza tym to przecież coupe, ale jeśli i Ty nim będziesz jezdził to jakąś ją przekonaj bo naprawde wierz mi że warto, ja swoją Gtv uwielbiam, jezdzi się nią inaczej niż innymi autami, dobrze się prowadzi no i jak wygląda
na plus jest to że całkiem znośne mieści się w miejsca parkingowe i seryjny zderzak nie jest tak nisko i nie trzeba się bac że się gdzies przychaczy, poza tym zawsze tylne siedzenia mogą robic za dodatkowe miejsce bagażowe
![]()
cóż GTV do miasta nie wiem czy jest najlepszym pomyslem chodzi mi to o manewry na parkingach itp sprawy bo ma skręt trochę jak stari sam bagażnik który jest na jakieś reklamówki bo większe zakupy to już nie bardzo ale jak dla mnie sam komfort jazdy jest świetny i nie zamienienie mojej belli na nic chyba ze na nowsza wersje
![]()
No cóż. Nie bede oryginalnyNie dla kobiety Gtv a juz na pewno nie na miasto. Koledzy napisali juz wszystko.
Natomiast ja proponuje 147. Siedzi sie wysoko, zawieszenie komfortowe, linia piękna i wnętrze niebanalne. No i bardziej kompaktowe niz GT ( a GT to praktycznie 147 tyle ze dluzsze)

posiadam 147 i Gtvke i moja mówi ze gtv jest cudna ale jak juz ma jechac alfiną to jesli chodzi o prowadzenie woli 147 w gtv jest wgłębienie na nogi i niestety szpilki kobiece odpadaja ... od siebie moge dodac tyle ze od czau kupna 2mc trachły mi 4 pary spodni przy wysiadaniu z Gtv-ki hahahahmam zamach jak 3ak noriS
![]()

No tak, o tych szpilkach zapomniałem![]()

Ewentualnie Fiat Barchetta
Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/

Nię bądźcie tacy "surowi"Kobieta w Gtv wygląda bosko wg. mnie. Jeśli się jej by spodobało, to względy praktyczne odchodzą na bok - tak jak z butami - muszą być ładne, a jak są wygodne to tylko dodatkowa zaleta
Oczywiście nie zmienia to faktu, że promień skrętu gimbusa, twarde sprzęgło i brak poświetlenia lusterka w "przeciwsłoneczniku" może być dla kobiet kłopotliwe![]()
Gtv 3.0 V6 24v
http://www.alfaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=17418
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki