![]() |
|
|
Rejestracja |
FAQ
|
Regulamin |
|
|
|
#1 |
|
Użytkownik
Maniak resoraków
Samochód: alfa romeo gtv 2.0 turbo
Podziękował: 0
Podziekowań: 1 w 1 poście
|
pozdro. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Użytkownik
Maniak resoraków
Samochód: Gtv V6TB
Podziękował: 1
Podziękowań: 0 w 0 postach
|
Jeżeli chodzi o przód to nie ma tragedii, jeżeli chodzi o tył to jest trochę rozkręcania.
Nie wyciągał bym specjalnie chłodnic, z jednej strony więcej miejsca ale gazu z klimy do ust nie nabierzesz, ryzyko uszkodzenia delikatnych aluminiowych gwintów i płyn spuszczać z chłodnicy silnika... Nie pamiętam dokładnie ale od góry powinieneś dać radę odkręcić przód, z tyłem pewnie bez kanału bądź podnośnika się nie obejdzie. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Użytkownik
Maniak resoraków
Samochód: alfa romeo gtv 2.0 turbo
Podziękował: 0
Podziekowań: 1 w 1 poście
|
Witam jest lipa bo postanowiłem ze nie sciągam zdezaka i chłodnicy bo sie boje ze cos będzie nie tak jak to pozkładam a od góry jest bardzo ciasno i jest lipa
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Użytkownik
Romeo
Samochód: Gtv 2.0 Twin Spark
Podziękował: 7
Podziękowań: 26 w 23 postach
|
Od dołu jest więcej miejsca, powinieneś spokojnie dać sobie rade bez większych niepotrzebnych rozbiórek.
|
|
|
#5 |
|
Użytkownik
Ogier
Samochód: .:Gtv 2.0 V6 TB:.
Podziękował: 1
Podziękowań: 2 w 2 postach
|
Wymieniałem uszczelki całkiem niedawno i powiem ci, że nie ma sensu zdejmować zderzaka, chłodnicy itp.
Przy użyciu kanału poradzisz sobie bez problemu, ale jest mnóstwo gimnastyki i zabawy. Rozkręcając wydech warto wymienić uszczelkę pomiędzy kolektorem, a turbiną. Jak będziesz miał skorodowane szpilki na kolektorze to nawet się nie zastanawiaj tylko wymień je na nowe, bo mogą się urywać przy skręcaniu (przynajmniej tak było u mnie) Z tego co pamiętam to będziesz musiał najpierw wyjąć turbinę a dopiero później kolektor bo razem nie wyjdzie - jest za mało miejsca.
|
![]() |
|
||||||
| Tagi |
| chłodnice, czy, dołu, ice, itp, jak, jutro, kolektora, kolektorze, moze, nie, pisze, przód, pytanie, sprawie, turbine, tył, uszczelek, was, wiem, witam, wydechowego, wymiana, zabrac, zderzak |
| Narzędzia wątku | |
|
|