Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Gtv/Gtv Spider - Forum poświęcone samochodom Alfa Romeo GTV [1995-2005] i Alfa Romeo Spider [1995-2006]. W tych modelach montowano silniki: 1.8 T. Spark, 2.0 T. Spark, 2.0 JTS, 2.0 V6 Turbo, 3.0 V6 (12 i 24v) oraz 3.2 V6
Użytkownik Maniak resoraków
Jak wymienić uszczelkę kolektora wydechowego?
Witam pisze w sprawie bo jutro sie biore za wymiane uszczelek na kolektorze wydechowym i to do was pytanie jak sie za to zabrac nie wiem moze zderzak sciągać i chłodnice czy od dołu turbine itp. nieiem?
pozdro.
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 02-11-2010 o 20:15

Jeżeli chodzi o przód to nie ma tragedii, jeżeli chodzi o tył to jest trochę rozkręcania.
Nie wyciągał bym specjalnie chłodnic, z jednej strony więcej miejsca ale gazu z klimy do ust nie nabierzesz, ryzyko uszkodzenia delikatnych aluminiowych gwintów i płyn spuszczać z chłodnicy silnika...
Nie pamiętam dokładnie ale od góry powinieneś dać radę odkręcić przód, z tyłem pewnie bez kanału bądź podnośnika się nie obejdzie.
Użytkownik Maniak resoraków

Witam jest lipa bo postanowiłem ze nie sciągam zdezaka i chłodnicy bo sie boje ze cos będzie nie tak jak to pozkładam a od góry jest bardzo ciasno i jest lipa

Od dołu jest więcej miejsca, powinieneś spokojnie dać sobie rade bez większych niepotrzebnych rozbiórek.
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
-
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
jak wymienic uszczelke kolektora
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia