Łożysko już nie szumi - ono się rozleciało.
Siema,
Od jakiegoś tygodnia szumiało mi przednie lewe łożysko. Z racji śniegów, niechęci, innych wydatków postanowiłem, odroczyć naprawę do marca.
Tymczasem wczoraj wieczorem napadałem trochę po mieście i pojawił się (z tej samej okolicy) inny dźwięk. Nie wiem czy to łożysko, ponieważ nowy "towarzysz" zagłusza wszystko inne.
Dźwięk ma charakter miarowego stukania (związanego z obrotem kola). Jest to o tyle dziwne, że jak wóz nie jest na biegu to dźwięk czasem ustaje, a czasem robi się cichszy.
Jakieś sugestions?
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 02-11-2010 o 21:25
Łożysko już nie szumi - ono się rozleciało.
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
I dlatego na luzie nie hałasuje?
Nie spotkałem się z tym, żeby od pierwszych szumów do kompletnego wyjazdu minęło mniej niż 1000 km.
Jeżeli występuje to przy niższych prędkościach, i towarzyszy temu bicie na kierownicy, to umiera przegub
Jest tu całkiem strasznie ale i czasami śmiesznie
Bicia nie odczuwałem, ale mam podobne przypuszczenia.
Warto kupować zamiennik? Jak z cenami ricambi originali?
Napisz czy masz zamontowane kołpaki.Zwłaszcza te montowane na wcisk.Miałem podobny problem z pukaniem w kole i ile się naszukałem przyczyny to moje,a powodem był właśnie kołpak.
Kołpaki? tzn. ten temacik w środek felgi? Mam.
Nie wiem czy on może tak stukać :] Chyba, że chodzi o jego brak i zasyfienie piasty... ale to odpada, ponieważ mam ww. kołpaczki...
Z zamienników polecam GLO, są na prawdę wysokiej jakości.
Jest tu całkiem strasznie ale i czasami śmiesznie
Gdzie to kupić? w IC nie mają wogóle nic!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki