Proponuję na początek jechać podpiąć się pod komputer.
Powinno wyjść czy są i jakie to błędy.
Witajcie!
Wiecie może jak rozwiązać problem z kontrolką poduszki powietrznej oraz chyba (wtrysku/pompy) paliwa? Świecą się cały czas, zaczyna mnie to niepokoić. Jakiś pomysł ? Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 02-11-2010 o 20:21
Proponuję na początek jechać podpiąć się pod komputer.
Powinno wyjść czy są i jakie to błędy.
Jeśli chodzi o poduszkę to pod siedzeniami masz kostkę, wywal ją i zlutuj kable na stałe potem wizyta na kompie i usunięcie błędu a jeśli chodzi o marchewę to i tak i tak bez kompa się nie obejdzie
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
byłem na diagnostyce i nie było możliwości usunięcia tego błędy, podobno uszkodziłem czujnik w czasie montowania rozrządu.
Czujnik czego, położenia wału? Jedź z reklamacją skoro uszkodzili, niech wymieniają na nowy
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
Któregoś razu podczas jazdy zapaliła mi się właśnie marchewa. Przyczyną okazało się wypadnięcie wtyczki która jest podpięta w rurę (gdzieś po środku) między filtrem powietrza a przepustnicą![]()
Moje spełnione marzenie -> Alfa Romeo Gtv
2.0 TS 150KM'96
BLU ATOLLO
czujnik temperatury zasysanego powietrza
czyściłem przepustnicę i odpaliłem auto ze zdjętą rurą z filtra i też się marcherwa zaświeciła, na szczęście sama zgasła jak wszystko poskładałem i odpaliłem ponownie auto
verdebiancorosso
Poduszka się u mnie świeciła bo była rozłączona w kierownicy, a marchewa się paliła bo ......... Oj nie wiem dokładnie ale na Serwis wydałem mnóstwo kasy .... no ale śmiga teraz jak ta lala
p.s. Faktura ma 3 stronyale warto było
Zrobiłem czujnik wałków rozrządu, po ostrej jeździe czasami mignie marchewa i poduszka, mignie 3 razy ZAWSZE 3, wiecie o co chodzi ?
Podłączałeś pod kompa z tym błędem? Kup sobie kabel i sprawdzaj sam taniej wyjdzie![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki