Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Gtv/Gtv Spider - Forum poświęcone samochodom Alfa Romeo GTV [1995-2005] i Alfa Romeo Spider [1995-2006]. W tych modelach montowano silniki: 1.8 T. Spark, 2.0 T. Spark, 2.0 JTS, 2.0 V6 Turbo, 3.0 V6 (12 i 24v) oraz 3.2 V6
-
Użytkownik
Rowerzysta
Górne łożysko kolumny McPersona - można kupić poza ASO? Pasuje od innych modeli?
Witam
Mam awarię górnego łożyska kolumny McPersona po lewej stronie w mojej GTV 2.0 TB. Czy nowy element można kupić tylko w ASO? A może pasuje z innych modeli? Czy ktoś borykał się ztym problemem? Help...
Pzdr
drvitek
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 02-11-2010 o 21:19
-
02-04-2010 17:59 # ADS
Akwizytorka
-
Łożyska w McPersonie? Może masz na myśli gumowy pierścień zapobiegający trzeszczeniu sprężyn czy obudowa którą przykręcasz do kielicha z przodu?
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
-
-
Użytkownik
Rowerzysta
Mam na myśli górne mocowanie McPersona do kielicha. Ta gumowa poduszka ma w sobie łożysko aby można było skręcać kołami.
Naprawdę można to kupić w każdym sklepie z częściami zamiennymi ??
Pozdrawiam
drvitek
-
Jeśli uda Ci się to rozebrać to łożysko samo wymienisz
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
-
Użytkownik
Rowerzysta
Chyba podczas wymiany sprężyn wywalili mi także poduszki pod sprężyny. Gdzie je można kupić Potrzebuję na przód i tył.
drvitek
-

Napisał
drvitek
Chyba podczas wymiany sprężyn wywalili mi także poduszki pod sprężyny. Gdzie je można
kupić Potrzebuję na przód i tył.
drvitek
Tylko ASO ale koszt na wszystkie koła to ok 100zł
Ostatnio coś Eper strasznie chodzi albo się nie odpala więc będziesz musiał sam poszukać
-
Użytkownik
Pirat drogowy

Napisał
drvitek
Chyba podczas wymiany sprężyn wywalili mi także poduszki pod sprężyny. Gdzie je można
kupić Potrzebuję na przód i tył.
drvitek
Znajomemu z tego co mi mówił zamówili w zwykłym sklepie motoryzacyjnym, tylko nie wiem czy oryginalne czy dobrali jakieś zamienniki, fakt że pasują i są takie jak trzeba jak pozniej stwierdził.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Tagi użytkowników
Uprawnienia