Po pierwsze jaki masz rozstaw w piaście? żeby Ci jakoś konkretnie odp musi być minimum informacji, których nie zawarłeś w swojej wypowiedzi.
Ogólnie zasada jest tak, felga ma przylegać do piasty nie tylko przy otworach na śruby ale też sam otwór centralny musi być oparty. Kombinacje z dystansami + śrubami pływającymi wg mnie jest lekkim przegięciem
Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 12-06-2011 o 07:26
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
Wiec tak w piascie mam otwory 5x100 dac chce na tylnią oś dystans z 5x100 na 5x112 przelotowy,nic nie pisałem o srubach pływajacych?chyba ze kupic dystans 20mm samą przelotówke lub z tego mojego 5x100 na 5x112 zrobic u tokarza 5x100 na 5x100 z tulejkami stalowymi?
Wybór felg 5x100 jest naprawdę duży, po co chcesz kombinować z zmianą rozstawu? Wg mnie szukaj tego co jest dedykowane do Twojego samochodu. Dystans 20mm przelotowy raczej nie będzie dobrym wyborem biorąc pod uwagę długość śruby jaką musisz założyć i obciążenia, które śruby będą musiały przenieść. Jeśli już tak bardzo chcesz to dystans powinien być przykręcany do piasy oraz same śruby od felg powinny być wkręcane w dystans. W tym wypadku zakup firmowych byłby jak najbardziej na miejscu, chodzi tu głównie o jakość wykonania oraz sam materiał, z którego miały by być wykonane. Toczenie dystansu z jakiego kolwiek kawałka stali czy aluminium może się skończyć tragicznie
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
ok dziekuje ci za odp ale mam jeszcze jedno pytanie,dystanse na os tylnią z felą 7,5/17/et35 opona 215/45/17 gwint standard dystans zmieniający roztaw i 20mm jak to bedzie wyglądać?troszke bedzie wystawac jak dużo poza błotnik ,nie bedzie nic tarło przy takim setupie?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki