Witam Wszystkich
Odkąd kupiłem moją bellę cały czas coś jest nie tak z heblami. Hamulce były tępe tak jakby ktoś posmarował je olejem. Wymieniłem komplet tarcz ATM Mikoda nacinane i nawiercane do tego klocki TRW. Dodatkowo wymieniłem płyn na sportowy. Po dotarciu zestawu wszystko wydawało się super z tym, że raz działały lepiej raz gorzej. Raz wciskasz pedał jest super, innym razem lipa. Przy odpuszczeniu hamulca i ponownym wdepnięciu zawsze jest gorzej. Odnoszę wrażenie, że serwo działa jak chce. Czy można gdzieś takie kupić?
O ASO nie pytam bo tam jest razem z pompą za milion pesos
Może ktoś miał podobny problem
Pozdrawiam
drvitek
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 02-11-2010 o 22:03
Słuchaj praktycznie każda turbobenzyna ma na przewodzie podciśnieniowym idącym do serwo zawór zwrotny, działa na tej zasadzie że gdy masz podciśnienie w dolocie to dziala serwo jak w każdym aucie, jak w dolocie masz nadciśnienie zawór odcina serwo żeby turbo w niego nie pompowało, jeśli zawór się zacina będzie efekt jak u Ciebie więc od niego zacząłbym szukanie.
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.
Ogólnie w TB jak pojawia się doładowanie to hamulce prawie nie działają ;] dlatego ciężko to auto ustawić "lewą nogą" w zakręcie.
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie

A to trochę zaskakującebo w takim razie podobne problemy z hamulcami powinny mieć inne auta z turbo benzyną.
Nie słyszałem aby Lancer evo czy impreza wrx sti nie dawała się zhamować lewą nogą - wręcz przeciwnie
A co myślicie o takim wynalazku:
http://moto.allegro.pl/item974686407...ania_f1_z.html
Skoro sprzedaje to intercars to może nie jest to jakieś badziewie ??

Faktycznie diesle mają pompę podciśnia, ale TB czy przed liftem czy po nie.
Sprawdziłem w ePer nie ma takiego elementu, a szkoda![]()

Ja bym zdemontował i wysłał do nich. Wyglądają na profesjonalistów.
http://san-car.rze.pl/
Naprawiałem już samodzielnie zaciski w starym VW i wyszło słabo (mimo wymiany gumek i uszczelek zacisk się blokował)
Pzdr
drvitek
warsztat mam bardzo dobry u nas na pomorzu Le-car to firma polecana przez alfa pomorze i u nich na pewno będę sprawę naprawiał sam zaproponował, kwestia kupienia tych elementów potrzebnych do regeneracji
życie to ściganie reszta to czekanie
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki