Zauważyłem dziwne stukanie, nie potrafie powiedzieć czy z silnika czy bliżej kół, występuje w czasie jazdy, na postoju nie ma. Pojawia się tylko przy nodze zdjętej z gazu, gdy dodaje gazu stukanie znika. Częstość stuków zależy od prędkości. Dziwna kombinacja, może ktoś wie czym to może być spowodowane?
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 02-11-2010 o 22:00

gene moze poduszka silnika przy dodaniu gazu silnik niweluje luzy na poduszce moze cos w zawieszeniu podjedz na stacje na szarpaki za 20zł Ci to sprawdza ja jestem swiezo bo wczoraj po przegladzie i myslałem ze cos w zawieszeniu bedzie do wymiany a tu wszytsko sprawne i stuka sobie osłona pod autem...
hm dzieki, w sumie to stuki wydawały się bardziej plastikowe niż metalowe, więc to chyba nie zawieszenie, może faktycznie nadkole czy jakiś inny plastik, pojeżdże jeszcze troche i zobacze
Edit: pojeździłem, zauważyłem, że przy hamowaniu hałas też znika, czyli: nogi z pedałów, hałasuje, hamulec/gaz - znika. brzmi teraz bardziej na zgrzytanie niż stukanie, i bardziej metalicznie..im szybciej się koło obraca tym częściej słychać, a teraz słychać nawet jak się toczy po parkingu.
Ostatnio edytowane przez Gene ; 23-04-2010 o 13:00
okazało się, że to blacha z tyłu tarczy przekrzywiła się o obcierała o tarczę, więc wystarczyło odgiąć śrubokrętem i po problemie![]()
Gene thanked for this post
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki