[GTV] Jakie są wymiary głośników w drzwiach i na tylnej półce?
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Gtv/Gtv Spider - Forum poświęcone samochodom Alfa Romeo GTV [1995-2005] i Alfa Romeo Spider [1995-2006]. W tych modelach montowano silniki: 1.8 T. Spark, 2.0 T. Spark, 2.0 JTS, 2.0 V6 Turbo, 3.0 V6 (12 i 24v) oraz 3.2 V6
Jakie są wymiary głośników w drzwiach i na tylnej półce?
Witam chcę kupić głośniki do mojej alfy dwa są w drzwiach ale grają strasznie słabo, niestety nie potrafię rozebrać boczków i nie wiem jaki maja wymiar średnica itp. głębokość czy z każdym magnesem wejdzie, Na tylnej półce mamy dwa miejsca też na głośniki to samo pytanie,
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 03-11-2010 o 08:58
Z przodu podobno po mini-modyfikacjach wchodzą 6x9,
Ale wszystko juz na forum było...
no niestety nie wyszukałem nic co dotyczy GTV, ale jak widziałeś takowy temat to poproszę o linka z góry dzięki i mam nadzieje że moderator podepnie ten temat pod główny z głosnikami do GTV
z przodu jak chcesz pakowac elipsy 5x7 albo w ogóle głośnik to zwróć uwagę na wielkość i głębokośc magnesu, bo dziura w blasze drzwi nie jest centralnie w stosunku do otworu głośnikowego. Najlepiej dystanse z mdf na dokręcić do blachy i później jakoś ładnie to wykończyć na zewnątrz plastiku.
Do przodu mozna kupic redukcje z 5x7 na 5 1/4 (13cm) i wsadzic takie. Sam tak zrobilem. Do tylu pasuja 6.5" (16.5cm), dowolne, dziura jest tam gleboka).
---------------------- AR 156 1.8 TS (04/2000r.) - byla kiedys AR 156 1.8 TS (04/2000r.) - byla niedawno (www.fotogalleria.info/alfa) AR Gtv 2.0 TS (09/1998r) - jest obecnie www.fotogalleria.info
Zakładki