może coś z podciśnieniami do turbiny, albo coś z westgate'm, zaciął się na pól gwizdka ;]
Naprawa fiat, alfa romeo http://www.autokielak.pl/
KKrzysztof thanked for this post
Raczej nie, brakowało by wtedy boostu a podobno turbo ładuje ile powinno.
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.
wykres pokazuje ponad 0,7 w piku to chyba dobrze,
życie to ściganie reszta to czekanie
dzisiaj wycięty został katalizator który jak się okazało był dobry, w sumie nie zmieniło sie nic poza tym że alfa ma ładniejsze brzmienie trochęznaczy jest głośniejsza
pomiary getechem nadal oscylują w granicach 9,3-9,7
Czekam teraz na sprawdzenie ciśnienia paliwa, przepływki, sondy
im więcej rzeczy sprawdzam tym bardziej sie okazuje że auto na prawdę jest w bardzo dobrym stanie

A może ona jest zamulona i dlatego nie ma mocy
Mi nic nie przychodzi do głowy co może by "NIE TAK"...
Sprawdzałeś szczelność dolotu/przewodów od turbiny do silnika?
Alfaholizm jest zaraźliwy
Alfa 156 2.0TS Berlina 1998r. - moja---Alfa 159 1.9JTDm 8v 2007r. 159KM 342nm by Cinsoft - taty --- Alfa 147 selespeed - w rodzinie
Ola[*] Kuba[*]
164 2.0i V6 TB 257KM- już nie moja
164 3.0 V6 12V- Nowy właściciel "michalepwa" vel "krawat"
Saab 93 1,9 TID 150KM rok 2010-zamienię na 159 z motorkiem 3,2

1. A jak wygląda sprawa filtra powietrza?
Słyszałem od znajomych startuących w KJSach, że po założeniu sportowego wkładu do imprezy moc na hamowni spadła o 20 KM w stosunku do serii.
2. Jaką masz skrzynię biegów?
Może ktoś ją kiedyś zmienił? Im "dłuższa" skrzynia tym mniejszy moment obrotowy.
3. Jakiej średnicy masz koła?
Pzdr
drvitek
koła 17" seryjne takie jak były, mocy szukam ale idzie powoli z uwagi na brak czasu i Alfa stała tydzień i nic nie robiłem i nic nie szukałem nadal nie sprawdzona przepływka
Problem ze sprzęgłem?
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki