Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Gtv/Gtv Spider - Forum poświęcone samochodom Alfa Romeo GTV [1995-2005] i Alfa Romeo Spider [1995-2006]. W tych modelach montowano silniki: 1.8 T. Spark, 2.0 T. Spark, 2.0 JTS, 2.0 V6 Turbo, 3.0 V6 (12 i 24v) oraz 3.2 V6
-
Użytkownik
Rowerzysta
Gdzie kupiłeś nowy zawór wastegate i ile kosztował ??
-
07-08-2010 23:15 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Embrion

Napisał
drvitek
Gdzie kupiłeś nowy zawór wastegate i ile
kosztował ??
Jakby cos pisz na PW mam taki zaworek na sprzedaz tylko uzywany. (elektroniczny podpinany pomiedzy turbo a wastegate) Kupilem z druga turbina, podpinalem zamiast mojego i dziala ok.
-
Użytkownik
Embrion
Jakie ciśnienie sprężania na cylindrach miałeś podczas pomiaru ?
-
Myślę, że masz problem z szczelnością obiegu Inter coolera, tak naprawdę to turbina u ciebie nie wnosi nic do osiągów
Jeżeli GTV nie ma seryjnie wskaźnika doładowania to podepnij od kumpla i się przekonasz ;-)
Obstawiam, że nie dmucha więcej jak 0.7 i wszystko ucieka.
-
Użytkownik
Alfa i Omega
chociaż o ładowniku turbo jak sie czyta wszędzie to mamy że ma ładować 0,7 to mnie zmyliło właśnie, a sie okazuje że ma ładować nawet 1,0
życie to ściganie reszta to czekanie
-
-
-
Użytkownik
Alfa i Omega

Napisał
Marian
peak to 1.2bara standard 0.9 bara dziwne w FC jest bardzo podobnie
...btw jadac 5 zredukuj na 3 i but i wdety sprawdz doladowanie powinno chwilowo byc 1.3bara pozniej spadnie na nizsza wartosc.
ja mam tak dokładnie ładuje przy bucie do nawet 1,3 bara chociaz przy pełnym bucie nie mam za bardzo czasu obserwować tego wskaźnika
bo trochę kierownicę wyrywa z rąk,
życie to ściganie reszta to czekanie
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Tagi użytkowników
Uprawnienia