no właśnie tez sie zastanawiałem czy te cyfry to moc ale to prędkośćniestety , jutro wiele sie okaże, odzyskam tez wykres to go wstawię, bo sam wykres jest na prawdę dobry nie ma skoków nic równiutko idzie jak by wszystko było super, zresztą ta alfa chodzi dobrze i zbiera sie też nie najgorzej
życie to ściganie reszta to czekanie
Alfaholizm jest zaraźliwy
Alfa 156 2.0TS Berlina 1998r. - moja---Alfa 159 1.9JTDm 8v 2007r. 159KM 342nm by Cinsoft - taty --- Alfa 147 selespeed - w rodzinie
Ola[*] Kuba[*]
dzisiaj sprawdzona alfa całościowo hamownia Vtech, mechanik oczywiście Le-car
Kompresja - wzorcowa
Zawory - ustawione były poprawnie
Turbo ładuje dobrze - trochę coś z wężykiem i jest lepiej
Generalnie wszystko z autem jest OK, hamownia druga pokazała 160 km i 237 momentu, wykresy sa wręcz wzorcowe kondycja auta wręcz rewelacyjna, badane Turbo, AFR - wzorcowy (cokolwiek to znaczy)
pytanie gdzie sa te konie, chyba mamy rozwiązanie prawdopodobnie przepływka w tym tygodniu będzie diagnozowana,
jak ktoś wiem jak to się czyta to widzi wszystko, test był przeprowadzony na biegu czwartym i piątym, i chyba ten na piątym mi wysłali, na czwartym było trochę inaczej ale różnice niewielkie
Ostatnio edytowane przez KKrzysztof ; 26-05-2010 o 14:18
przepływka jest klapkowa dlatego Ci spece od elektroniki się na niej nie znająale mam takiego co starsze rzeczy tez potrafi ogarnąć
W tym tygodniu jak będę miał czas do niego pojadę,
A nowa przepływka 1800 plnto trochę zaboli jak będzie trzeba kupić
Ja słyszałem od znajomego bawiącego się starszymi bmw że te przepływki się jakoś reguluje, podobno pod tym czarnym plastikiem jest jakiś potencjometr, ale nie znam szczegółów, trzeba by poszukać w necie.
Naprawa fiat, alfa romeo http://www.autokielak.pl/
generalnie na temat tuningu i czegokolwiek do silnika 2,0 TB jest wielki problem, nie ma materiałów mało ludzi podejmuje sie tuningu sprawdzania mocy w tych samochodach itp.
Tak na prawdę Alfa GTV nawet jak ma u mnie te 145 km to szła całkiem dobrzepoprzednio miałem 2,4 JTD 180 km dlatego poczułem że 200 km to powinno sie zbierać jeszcze lepiej, natomiast pomyślałem że zrobię chipa a przypadkiem przejeżdżałem obok hamowni to zajechałem i się okazało że już wiem dlaczego ona sie zbiera dobrze ale nie bardzo dobrze, na wykresach widać AFR super, turbo super, wykres przecież wzorcowy a jednak koni brak.
a nie wymieniałeś czasem wydechu na jakieś badziewie?!? On też może zdusić trochę mocy, jak jest niewłaściwy...
wydech jest seryjny, generalnie całe auto jest na prawdę w idealnym stanie trochę zamulone było na początku z uwagi na to że zimy stało w garażu
Przy okazji tego badania na hamowni dowiedziałem się o wszystkim co ma ten silnik i na prawdę jego stan określam na idealny, kwestia odszukania mocy to kwestia kilku rzeczy może na raz, przepływka, przewody od turbo, katalizator , kto mie czytac wykresy to mam nadzieję że widać jak na prawdę idealnie wręcz wzorcowo one wyglądają jak by coś było z silnikiem rozrządem turbo to by one pokazały
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki