Może ktoś coś pomylił145KW.
Przy takim spadku mocy to te auto by nie chciało jechać
Dzisiaj pojechałem na hamownię, spodziewałem się że mocy może być mniej jednak wykres pokazał całkowita porażkę.
Nie wiem co sądzić
max moc 145 km przy 5632 obr/min a max moment 210 przy 3585 obr/min
Trochę się poddałem i nie mam dzisiaj humoru by się rozpisywać co może byc przyczyna ale może ktoś ma jakieś pomysły.
Alfa zbiera się dobrze na trasie spokojnie wyprzedzam wskazówka zasuwa do góry podczas przyśpieszania do 2,1 km/h się rozpędzam.
Czy macie jakieś pomysły ja chcę zacząć od
1. jeszcze jedna inna hamownia
2. sprawdzenie kompresji
3. ustawienie zaworów
4. turbo - niestety to nie to, bo w takim przypadku 2 tyś i sprawa sie zamyka ale turbo jest po regeneracji i ładuje dobrze,
5. może przepływomierz
czekam na jakieś wskazówki bo strasznie lubię to auto i nie chcę sie poddać i jej sprzedawać skoro dzisiaj miała zły dzień,
jedna pozytywna rzecz mi teraz przyszła do głowy - skoro ona sie tak zbiera jak ma 145 km to jak odnajdę brakujące 55 km to jak ona będzie lataćchyba że to jednak pomyłka na hamowni
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 03-11-2010 o 09:21
życie to ściganie reszta to czekanie
Może ktoś coś pomylił145KW.
Przy takim spadku mocy to te auto by nie chciało jechać
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Xofer thanked for this postna wydruku jest 145 km i 103 kw
więc w tym segmencie pomyłki nie ma, pytanie czy hamownia się nie pomyliła, w poniedziałek lub wtorek pojadę do Vtechu gdzie mogą sondę wsadzić jej w tyłek![]()
Jesli to jest 145 kW to masz 197.145067475 KMzamiast jechac na hamownie moze po prostu sprobuj sie do 100 rozpedzic i zmierz czas stoperem, bo przy 50 KM bedzie ogromna roznica
![]()
tak swoja droga jest powazna roznica. masz duzo wyzej max moment (który jest swoja drogą mniejszy). wg mnie to jest cos nie tak z turbina - moze skoro regenerowales to jest cos zle podlaczone...
"Moc max: 202 KM przy 6000 obr/min
Moment: 271 Nm przy 2400 obr/min"
chyba ze faktycznie błąd na hamowni...
turbo robione w Autoplusie w Gdańsku, i to jest u nas jeden z najlepszych serwisów
jaki były by objawy źle ustawionych zaworów
i teraz nie jestem 100% pewny. moze ktos potwierdzi
-za duzy luz powoduje "klekotanie" - z tym ze TB z natury lekko sobie klekota
-z koleji gdy zawór opiera sie za mocno o gniazdo - bedzie spadek mocy na cieplym silniku (po rozgrzaniu calego silnika zawor otwiera sie mniej - przez co jest gorsze przepłukanie) - sytuacja nieuchronnie prowadzi do wypalenia gniazd zaworowych.
swoja droga gdy jest za duzy luz tez jest spadek mocy - z tym ze powinien wraz z nagrzaniem silnika zmniejszac sie (tak jak klekotanie)![]()
sprawdz dolot dokladnie,pierburg,wszystko to co sie sprawdza przy silniku turbo...turbo wyraznie nie dmucha wiecej niz seria albo z dolotem cos nie teges
Ja jak zamienie w Fiacie wezyki od Pierburga to dmucha albo 2 bary albo 0.6(i tu jedzie gorzej niz 155 1.7)
Btw moment jak z wolnossaka:/ daj wykres:-P
a ile Turbo w GTV ma dmuchać z tego co w serwisie mówią to 0,7 max to małe turbo jest, a wskaźnik pokazuje właśnie tak do 0,7 i teraz może faktycznie ono nie dmucha albo dmucha w co innego, bo czuć odejście przy 3500 obr że idzie lepiej, wykres niestety zgubiłem tak mnie zdenerwował, no i wykres bardzo ładnie wyszedł sam jako krzywe momentu i mocy
http://www.youtube.com/watch?v=9fIGHp7uYfg
jak jest hamowana to jest taki mały ekranik u góry widać go przez chwilkę co on pokazuje
pierwsze pomiary gtechem wyszły mi 9,3 do setki ale to była masakra bo świeżo po tym jak ją kupiłem, nie potrafiłem ruszyć z miejsca, teraz mam nadzieję że będzie lepiej, ale jak odszukam te 50 km to nie wiem jakie czasy będą wychodzić
Poniedziałek już jestem umówiony na ustawienie zaworów i badanie kompresji, potem jak sie da to na hamownię ale inną
poszukałem jakieś wydruki z komputera maja rok
Ostatnio edytowane przez KKrzysztof ; 15-05-2010 o 23:16
cos jest nie teges:/ bo skoro dmucha serie to powinno to jechac...we Fiaciorze na serii mi kiere wyrywa a na sofcie Novi to brakuje mi czasu na zmiane z jedynki na dwojke...
Ostanim mozliwym pomyslem obok ww to sprawdzenie intercoolera czy nie jest zapchany i dump valve.Wiecej pomyslow nie mam:-/
Moze byc glupi wezyk od podcisnienia przetarty:/
BTW ile ma dmuchac zerknij do manuala ale wg mnie 0.9 jest overboost
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki