Witam w mojej gtv niestety zepsuł sie mechanizm podnoszenia/opuszczania szyby lewej. Podczas zamykania szyby nie domyka sie do konca, zębatka strasznie stuka tak jakby przeskakiwała w miejscu. Byłem w serwisie alfy w krk tam powiedziel mi że nowy mechanizm kosztuje 1100zł, dla mnie troche to dużo wiec postanowiłem poszukac używki na allegro i tutaj moje pytanie: Czy wszystkie gtv maja ten sam mechanizm? (pytam bo widziałem na fotce już jeden i zebatka na szynie była tylko z jednej strony a u mnie są po obu stronach) Czytałem na forum ze w spiderach jest inny wiec sie nie nadaje. Jeżeli ktoś już wymieniał podnosnik szyb w Gtv to bardzo prosze o rade.
Pozdrawiam wszystkich maniaków AR
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 03-11-2010 o 08:49

nowsze Gtv miały system domykania szyb starsze nie tym sie to rózni tak wogóle to witamy na forum
nie bedzie problemu z dostaniem takiego podnosnika na alleDRogo jest tego troszke
daniel85 thanked for this post
też to przerabiałem - wyłamana gwizdka, pospawanie nie pomogło
Kupiłem używkę za 130PLN (z przesyłką)
Spider ma inny podnośnik - nie tylko kwestia jednostronnej zębatki, ale też innego rozstawu śrub i mechanizmu up-down, także szukaj konkretnie od GTV coupe.
Nie wiem czy nowszy podnośnik od coupe (z mechanizmem up-down) da się zastosować.
Lewy trudniej dostać, bo z wiadomych powodów częściej się psują![]()
daniel85 thanked for this post

Dzieki wszysktim za porady.
Tak wyłamana gwiazdka też próbowałem napraw ale nic z tego nie wyszło pekło po dwóch otwarciach szyby, wiec takiego rozwiązania nie polecam. Dziś dostałem używany podnośnik za 125zł(z wysyłką) z allegro, odrazu wymieniłem i teraz wszystko gra i buczy, szyba elegancko sie domyka i otwieraMechanizm pochodzi z Gtv '97 wiec problemów nie było.
Pozdrawiam
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki