Witam.
Ostatnio jadąc do babci miałem przygodę. Dojechałem na miejsce bez problemów, gorzej z powrotem. Nie mogłem odpalić silnika, po chwili udało się z trudem do uruchomić i jakoś "dokulałem sie" do domu. Na miejscu po zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnik strasznie nie równo pracował. Na drugi dzień już silnika nie dało się uruchomić.
Nie dawno zmieniane były świece, kable, kopułka, palec. Dla pewności rozkręciłem kopułkę i przetarłem ją papierkiem, bo były lekko pośniedziałe już, ale niestety nic to nie dało. Po wyciągnięciu przewodu z pierwszej świecy i metodą drut do fajki i sprawdzenie czy jest iskra, to iskra jest, ale wydaje mi się, jakby była za rzadko. Paliwo też dochodzi bo nawet czuć. Bezpieczniki wszystkie sprawdzone. Świece w porządku, odpalałem na otwartym baku paliwa i nic. Nie mam pomysłów, bo silnik normalnie kręci, a nie zapala.
Zapomniałbym dodać... Alfa Gtv V6 TB rocznik 1996.
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 03-11-2010 o 08:54
Jak wracałeś do domu to szarpał, mulił czy coś tego typu?
EDIT: marchewa się pali?
Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 11-07-2010 o 09:47
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
Mulił troszke i poszarpywał ale marchewka się nie paliła.
Miałem dokładnie te same objawy co ty w swojej 164TB i jak się okazało padł mi regulator ciśnienia paliwa, jeśli to regulator to nie ma bidy bo za nowy płaciłem 130PLN.
164 2.0i V6 TB 257KM- już nie moja
164 3.0 V6 12V- Nowy właściciel "michalepwa" vel "krawat"
Saab 93 1,9 TID 150KM rok 2010-zamienię na 159 z motorkiem 3,2

Ale czy to możliwe, żeby od zepsutego regulatora kompletnie nie odpalał ? Nawet nie zagadał ?
W jaki sposób można sprawdzić ten regulator ?
Ostatnio edytowane przez tomason2 ; 11-07-2010 o 13:04
www.motorower.skutery-motocykle.pl - Motorower Romet Ogar 205 - Naprawa, obsługa, usprawnianie, porady
Bardzo możliwe, ciekawe jak się zepsuł u mnie padł dwa razy, po zdjęciu wężyka podciśnienia sprawdż czy nie przepuszcza benzyny u mnie tak było za pierwszym razem za drugim nie puszczało przez podciśnienie ale nie palił po wymianie jak ręką odjął.

Kupowałeś nowy czy jakaś używkę ? Gdzie kupowałeś i ile kosztuje takie ustrojstwo ?
www.motorower.skutery-motocykle.pl - Motorower Romet Ogar 205 - Naprawa, obsługa, usprawnianie, porady

To nie regulator. Zdjąłem wężyk od podciśnienia i nic się nie lało. Zmierzyłem ciśnienie na listwie wtryskowej ~3Bar. Zmieniłem świece bo myślałem, że dostały przebicia ale to nie to. Jest krok do przodu, bo udało sie odpalić, ale z trudem. A jak odpali nie ma wolnych obrotów nie reaguje na gaz, ale jak sie wkręci powyżej 2,5 to zaczyna nawet równo pracować. Wygląda jakby wypadał zapłon i nie pracował na wszystkie 6 garów, nie dawno zmieniane były świece, kable, kopułka i palec.

Mimo, że palec był nowy okazał się uszkodzony. Auto odpala.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki