ma może ktoś jakiś pomysł albo patent na naprawę podsufitki w gtv??? sprawa ma się następująco, odkleiła się i dalej się odkleja, wisi jak taka "bańka" już dotykając głowy kierowcy.
czy jest jakiś sposób na przytwierdzenie jej na swoje miejsce bez rozbierania tego.
pseudoznawcy tematu widzący ten problem z uśmiechem na ustach mówią załóż listewkę bo to przecież też fiat...to tak na marginesie ;-))))
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 03-11-2010 o 08:52
dla mnie też to trochę dziwne,
ale nie jest ona z tkaniny tak jak w większości aut a z takiego plastikowanego materiału, nie wiem może to kwestia wysokich upałów jakie były do niedawna + kolor auta czarny = w środku piekarnik, do tego zaraz po odpaleniu klima na maxa, szybka różnica temperatur... nie wiem...też myślałem o zastrzyku z klejem ale może jakieś inne sugestie.
z tego co widze to będzie "lato z radiem" żeby to zdemontować :-(((

jedziesz do tapicera, wymontowuje, nakleja nowy material i gotowe. Koszt okolo 100-200 zl zalezy od tapiceraa jak wezmiesz zestaw strzykawka igla i klej to pozniej sie nasluchasz od tapicera...
![]()
Wątpię by to miało coś wspólnego z upałami ale fakt, najlepiej jedz do tapicera niech Ci to zrobi raz a porządnie. Osobiście uważam że strzykawka z klejem jest niezbyt dobrym rozwiązaniem bo to nie tkanina jak w większości samochodów a coś sztucznego (jakaś forma plastiku czy cóś)
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
to będzie chyba najlepsze rozwiązanie.
dam znać co o tym ma do powiedzenia tapicer.
u mnie podobny problem, rozmawiałem z tapicerem cena 300-350 zł (chyba sie ceni) Powiedział, że jeśli się będzie dało wyczyścić orginalny materiał to podklei go na nowo, jeśli nie to obszyje czymś nowym. Można ewentualnie kupić używaną podsufitkę.. 100-150zł
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki