Witam ALL
Chcę kupić Alfę GTV, mam inne samochody rodzine i 30-tke na karku.
Bardzo mi się podoba to autko i chcę nim pośmigać teraz przez jakiś czas.
Oczywiście waham się pomiędzy istniejącymi modelami szczegolnie 3.2 V6 240hp jak również 2.0 16V bo są piękne. Autka będę używał do podleczania kryzysu wieku przedśredniego czyli szybkich pojeżdżawek tu i tam ;-) i finanse przy jego zakupie nie są najistotniejszą sprawą ..aczkolwiek nie chce na niego wydawac fortuny . A teraz na poważnie ..KTÓRY model silnikowy i jaka wersja etc. trudno znalezc te najmocniejsze jednostki a w okolicach Krakowa jest kilka 2.0 v16 do sprzedania i mam ochote wyskoczyc po takiego.
Warto czy nie warto. A moze warto szukac wersji z turbiną lub trzy litrowych jednostek.
Pozdrawiam ALL i wasze piękne hobby
przede wszystkim nie ten dział kolego
http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_gtv_spider/
najlepszym wyjściem będzie 3.0V6. Z TS-ami różnie bywa, ale też nie odradzam bo wielu jest na forum którzy mają, dbają i chwalą
była 155 2.0TS - nadal na forum
była 146 1.4TS - pojechała w świat

Podobno najlepiej prowadzi się właśnie 2.0 TS, bo V-ki są z przodu za ciężkie.
Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011
TS to zakrętowiec, Vki są nieco bardziej podsterowne, ale mają sporo więcej mocy - no i brzmienie, aż włosy stają dęba![]()
Zagłosuj na mnie w "Stypendium z wyboru" i pomóż mi w unikatowym swapie!
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Alfa Romeo 145 (jeszcze) 1.4 TS 16V 2000r - Moja Funia

Ja sie lecze wlasnie Vco prawda mlodszy jestem, ale jakos tak sie zlozylo, ze na wieksze bolaczki kupuje jakas Alfe
2.0 nie da Ci tej zabawy i satysfakcji (no chyba, ze do tej pory jezdzisz jakimis ... 1.6, z calym szacunkiem).
Zwroc uwage na wnetrza tych samochodow. Bo troche rzeczy sie zmienialo z czasem. Mi np nie pasuje nowy kokpit z okraglymi przyciskami.. wole ten stary, ktory posiadam.
Tak samo bardziej mi sie podoba male scudetto, nie to wielkie.
Silniki 3.2 pojawily sie pozno bo po 2000 i niestety tylko ze zmnieniona deska i scudetto.
v6tb jest troche bardziej problematyczne ze wzgledu na turbine, ale jezdzi przyzwoicie.
Bierz jakakolwiek V6.
Tutaj jest opis pewnych zmian, oraz w ogole warto poczytac:
http://www.gtv-spider.pl/index.php?o...trze&Itemid=27
problem V-ek z turbo jest jeden brak do nich wyspecjalizowanych fachowców generalnie silnik prosty łatwy i przyjemny nie ma elektroniki jak będziesz kupował V-ke bo rozumiem że chcesz szybko przed zakupem proponuję hamownię, bo największy problem to braki w mocy a ciężko to wybadać bo nawet z brakiem mocy te cacka odstawiają masę normalnych samochodów
życie to ściganie reszta to czekanie

Przy mogilskiej w komisie stoi(stała?) ładna GTV 2.0 TB w wersji CUP z wnętrzem po lifcie, warto oblukać. Ceny i czy jeszcze jest nie znam.
EDIT:
Oczywiście w Krakowie![]()

Kolego nie było Gtv 2.0 v6 tb w wersji CUP. tylko 3.0 i mało 2.0 ts. chyba ,że ktoś sobie pakiet założył, ale o taki bardzo ciężko.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki