Pisząc to miałem w zamyśle że irytuje mnie gdy ktoś przychodzi na stacje i tankuje lpg za 10 zł, bo często się zdarza że tak jest! Ja jako sprzedawca na stacji muszę się z takimi ludźmi użerać, i gdy słysze dzwonek do "gazu" krew mnie zalewa że trzeba się ubrać w zimową kurtkę założyć rękawice, ubrać okulary i iść tankować samochód za okrągłe 10PLN, sama fatyga nie jest warta świeczki. Stąd mam mieszane uczucia co do LPG i nie ma znaczenia czy ktoś tankuje za 5l gazu czy 32l w okresie zimowym również stanie 5-15 minut przy dystrbytorze nie należy do przyjemnych chwil. Ludzie powinni sobie tankować gaz samemu, tak jak to jest na zachodzie, często zdarza się że ktoś ma pretensje o to że się "przeleje" podczas tankowania, bywa, ale skoro ma jakiś problem to dlaczego sam sobie nie zatankuje lpg? dlaczego? bo chore przepisy bezpieczeństwa w polsce na to nie pozwalają. To tyle co do oceny sytuacji z perspektywy sprzedawcy, a jako kierowca, to pisałem wcześniej, strasznie kusi możliwość oszczędzenia 30% pieniedzy przy zasilanym autem gazem płynnym.

Rozumiem Cię i masz racje ale... taka pracaDla mnie też jest chore to że muszę czekać na pracownika stacji chcąc zatankować lpg. Kilka razy mi się zdarzyło zatankować sobie gaz samemu(no bo ileż można czekać na pracownika stacji) i było potem przy płaceniu wielkie oburzenie że jak ja mogłem sam zatankować. Ale nie o tym jest temat więc nie zaśmiecajmy.
No to Panowie, po serwisie dużym .... Oj dużo było zrobione, GTV-ka pali w mieście 14-15 na 100 km .... w korkach i czasami wdepnę ..... więc chyba jest OK![]()
moim zdaniem to bardzo sensowny wynik.
Nowe Autko, Mieszkanie a moze troche $$?
Wyciagam ludzi na prosta
miodzio![]()
ale to zależy, mi czasem łyknie 13 czasem 18....
147 1.6 TS --> GTV 2.0 TS --> GTV 2.0 V6 TB
Wyzwanie to zakręt.
mnie pali ok 11,5 litrów LPG na 100km, co do benzyny, to nie sprawdzałem, ale wydaje mi się, że będzie w okolicy katalogowych 9/100
verdebiancorosso

ja tam nie wiem ile mi pali gazu bo go niemam i nie bede zakladac.
wiem ze w miescie udalo mi sie zejsc do 10l a tak normlanie to 12-13l
w trasie nie wiem jakim cudem ale udalo mi sie wykrecic wynik 6l jadac 120km/h-140km/h.
wynik trasowy mnie bardzo zadowala ale wynik po miescie szkoda ze jest 100 % wiekszy
w ostatni weekend spaliła mi na trasie 9,5/100 gazuz klimą, trochę dynamicznej jazdy w grupie, więc wyprzedzało się, żeby się nie zgubić, jestem zadowolony
verdebiancorosso
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki