Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Gtv/Gtv Spider - Forum poświęcone samochodom Alfa Romeo GTV [1995-2005] i Alfa Romeo Spider [1995-2006]. W tych modelach montowano silniki: 1.8 T. Spark, 2.0 T. Spark, 2.0 JTS, 2.0 V6 Turbo, 3.0 V6 (12 i 24v) oraz 3.2 V6
-
Dokładnie tak, jeździć a nie stać
Mój sposób jest taki, żeby nie tankować do pełna i jak zaczyna śmierdzieć to otwieram wlew, żeby sobie "zasyczało" i wszystko wraca do normy!
-
09-05-2011 21:07 # ADS
Akwizytorka
-
Może po prostu wymienić korek zamiast go otwierać?
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
-
Użytkownik
Embrion
Super koncepcja,tylko,ze nic nowego do tematu nie wnosi.//Ja obwachałem wszystkie przewody przy pracujacym silniku i nic nie smierdzi ani nie kapie.jak rusze z otwartymi szybami to wali z kazdej strony.
-
Użytkownik
Maniak resoraków
ja czy zaleje za 100zl czy 50 zl czy caly to czuc jak smierdzi oparami. czesto jak otworam bagaznik to czuje pod tylnia półka. oprocz tego w srodku tez zajezdza.
-
ja mam problem troszke inny... i zastanawiam sie czy to moze wina filtrow... u mnie czuc zapach benzyny kiedy wlaczam nawiew... wiecie moze co jest odpowiedzialne za taki efekt ?
-
Użytkownik
Rowerzysta

Napisał
Arthrm
ja mam problem troszke inny... i zastanawiam sie czy to moze wina filtrow... u mnie czuc zapach benzyny kiedy wlaczam nawiew... wiecie moze co jest odpowiedzialne za taki efekt ?
To sprawdź przewody od listwy wtryskowej jak ktoś już wcześniej napisał
-
Użytkownik
Rowerzysta

Napisał
Arthrm
Ja bym nie obstawial filtrow, tylko zbadal dokladnie wszystko pod maska , u mnie w AR jeszcze tam nie grzebalem, ale np zdjac tez oslone silnika i do boju - tylko ze w temacie AR jestem swierzak wiec sluchaj sie bardziej reszty kolegow
-
Mechanik wykryl ze przewod z wtrysku paliwa byl niedocisniety
-
Użytkownik
Rowerzysta

Napisał
Arthrm
Mechanik wykryl ze przewod z wtrysku paliwa byl niedocisniety
No to pisałem
-
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)