Witam, mam bardzo dziwny problem. Po dzisiejszym tankowaniu do pełna, zaczęło mi okropnie śmierdzieć benzyną wewnątrz auta. Nie potrafię zlokalizować źródła tego "zapachu", ale na pewno nie wychodzi on z wylotów powietrza. Najgorzej jest po postoju jak wejdzie się do auta. Czy ktoś ma pomysł, co to może być? Możliwe żebym przesadził przy nalewaniu?!Pozdrawiam

Zdejmij tylną kanapę. Najpierw siedzisko przykręcone 2 nakrętkami na kluczyk 10 na tej "płaszczyźnie" której byś dotykał piętami siedząc na kanapie. potem są 2 takie same nakrętki(albo śruby nie pamiętam) na tej płaszczyźnie na której "leży" oparcie. Jak je odkręcisz to przesuwając do góry oparcie zdejmiesz je i będziesz miał dostęp do pompy paliwa i zbiornika. Popatrz tam czy nie masz jakiś nieszczelności. Ja miałem taki sam problem, okazało się że mam nieszczelność i opary paliwa dostają się do wnętrza. Ja sprawdzałem akurat jak było ciepło i normalnie było słychać syczenie po zdjęciu oparcia kanapy. Nieszczelność miałem tam gdzie do zbiornika wchodzą przewody zasilające pompę, potraktowałem to miejsce poxipolem i spokój![]()

Dzięki, dzisiaj to sprawdze!![]()
u mnie też śmierdzi po każdym tankowaniu.. ale po chwili przestaje ..
aa nieszczelności raczej mieć nie będę bo gdy odkręcam korek baku
to do baku wciągane jest powietrze..
I'm Stig? NOoo.. better!!! ....I'm Bartek!!
EX..AR GTV 2.0 TS 1996 JEST..BMW e36 320i Vanos 1997

Koledze śmierdzi po postoju a to coś innego. U mnie np (już) nie śmierdzi w ogóle..

witam,mam podobny problem, tylko u mnie smierdzi oparami paliwa po otwarciu okien w ruchu. Obojetnie: czy przedniego czy tylnego,czy lewego ,czy prawego. Podczas jazdy zawiewa i drażni ,aż boli głowa.Jak jeżdżę z zamknietymi oknami, np. w zimę, to nie ma problemu. czasem tylko, jak podejdę do auta po postoju, to z okolic wlewu wali benzyna.Wycieków pod autem nie ma. macie jakiś pomysł,co to moze byc? Pozdrawiam.

czy to może pochłaniacz oparów sie poci- jak go ogladałem przez prawe nadkole to jakby troche mokry.Ale wtedy by bardziej smierdziało z prawej strony- od pasażera.
A smierdzi równo z kazdej strony.

Ja swój problem rozwiązałem tak, że nie dolewam do pełna i od tego czasu mam spokój. Prawdopodobnie wtedy faktycznie zalewa się układ odpowietrzający. Spróbujcie![]()
może tankowanie do pierwszego 'wybicia' załatwi sprawę, jak kolega powyżej napisał
verdebiancorosso
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki