witam
w poprzednim aucie miałem CB i obecnie też chciałbym być na trasie w kontakcie
czy moglibyście się pochwalić sposobami montażu anten CB?
mam magnesówkę i za bardzo nie wiem czy na tylnej klapie będzie dobre rozwiązanie
będę wdzięczny za podpowiedzi i zdjęcia![]()
verdebiancorosso
Ja w mojej 156 mam na tylnej klapie i ściąga normalnie
to, że łapie, to ok, ale głównie mi chodzi o jakieś dobre i trwałe sposoby montażu na Gtv
dach jest okrągły w każdą stronę i magnes odpada, a nie wiem jeszcze czy jest/są jakieś otwory za tylnymi oparciami, żeby się przedostać z przewodem z bagażnika do kabiny i żeby nie ciekło jak będzie padało, kiedy przewód będzie między klapą a uszczelką
ostatecznie trzeba będzie bliźniaczo do radiowej w błotniku po prawej na stałe założyć![]()
verdebiancorosso
ja w mojej 156 SW zdemontowałem antenę GSM na dachu i w jej miejsce dałem CB![]()
Ja powiem tyleNie oszpecaj auta, nie montuj
Pozdrawiam
![]()
Może na klapę przyczep tym: http://allegro.pl/uchwyt-cb-na-klape...484198431.html
Przy większej prędkości nie jestem pewien czy magnes nie zacznie się zsuwać z tej folii. Kolega wyżej zaproponował bardzo dobry i popularny uchwyt, wydaje mi się to najlepszym rozwiązaniem
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jak z dachu Uno przy 190 nie spadła, to tu też wytrzyma, bo nie zamierzam tak szybko jeździć po naszych 'drogach'magnes ma 16cm średnicy, więc jest ok
verdebiancorosso
ja wcześniej miałem antenę LM145 president i producent przewiduje magnes 15cm do 220k/h ja jechałem 190 i nic się nie działo
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki