Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Gtv/Gtv Spider - Forum poświęcone samochodom Alfa Romeo GTV [1995-2005] i Alfa Romeo Spider [1995-2006]. W tych modelach montowano silniki: 1.8 T. Spark, 2.0 T. Spark, 2.0 JTS, 2.0 V6 Turbo, 3.0 V6 (12 i 24v) oraz 3.2 V6
    Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar kudlaty_bytom
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    9 d 17 h 14 m

Domyślnie

wg mnie 20 tyś km na wymianę oleju to stanowczo za dużo dla takiego silnika, szczególnie jak się słyszy i czyta o obróconych czy stukających panewkach
    osobiście będę robił co 10 jak przewidują w TB i stawiam, że nie zbiednieję, a na pewno poprawię żywot silnikowi i będzie cacy
    kolega kupił 156 2.0 TS z dołem do wymiany, już ten z plastikowym deklem na głowicy

verdebiancorosso

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Alfa i Omega Avatar majster_85
    Mieszka w
    Trzebnica
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2,0 v6 tb
    Czas spędzony na forum
    6 d 17 h 6 m

Domyślnie

Cytat Napisał KKrzysztof Zobacz post
    Domyślnie Cytat Napisał Teddy84 Zobacz post Trochę dramatyzujesz. Wiadomo nie od dzis ze TS są kapryśne ale jak dbasz i poprzedni właściciel też dbał to wcale nic się nie urwie samo z siebie. nie wiem jak juz długo jesteś w temacie alf ja od kilku lat w sumie więc nie długo, mimo to zdążyłem poznać kilka osób którym panewki sie zatarły i tu ok, od dawna wiadomo że doły są słabe i lepiej je wymienić dla świętego spokoju i ma sie po problemie na długi czas, Ale urwany zawór już drugi raz słyszę o takim przypadku i to w 2,0 TS więc sorki ale to juz przesada, jaki znasz inny silnik w którym urwało zawór. Ja nie znam wcale. Więc nie uważam że dramatyzuję, w marce klasy premium nie powinno sie to zdarzyć tak uważam, chyba że silnik zajechany i zawory waliły a nikt sie niczym nie interesował to zmieniło by postać rzeczy,
    wszystko fajnie tylko nic nie dzieje się bez powodu. jeżeli nie dbasz i nie wymieniasz wszystkiego na czas to nie dziw się że mogą urwać się zawory. Są to silniki kolizyjne więc przy źle ustawionym rozrządzie czy też innej podobnej sytuacji takie rzeczy się zdarzają i nie ma w tym nic dziwnego. Lipa nie baw się z ts-ami i pakuj V-kę

Majster_85

Użytkownik Pirat drogowy Avatar lipa587
    Mieszka w
    WPI, LOP
    Auto
    GTV 2.0 TS, 147 1.9 JTD, 156 2.0 TS
    Czas spędzony na forum
    5 d 10 h N/A

Domyślnie

niestety ale koszt wsadzenia v-ki okazał się za duży i zmuszony byłem dalej się w TSki bawić. jutro jadę po starego TSa z aluminiową pokrywą, życzcie mi szczęścia z TSem tym razem

Jutro skoro świt, kupię sobie Golfa 3!!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)