Rufik thanked for this post
zerknij do ogólnego, jest przypięty "temat rzeka..." i tam wszystko wyczytasz o olejach
verdebiancorosso
Dzięki za wskazówkę, popatrzyłem,poczytałem i wychodzi na to ze najlepszy 10W40 i nie powinno się lać innych a ja chciałem zalać 0W40 a tu się okazuje ze niższy niż 10W nie powinno się zalewać belli.Dobrze wiedzieć...![]()
Najlepiej to co proponuje producent Selenia 10W40
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
tylko ciekawe, że Selenia nie ma takich parametrów, jakie są zalecane we wspomnianym temacie![]()
verdebiancorosso
To ciekawe że naklejka pod maską oraz instrukcja serwisowa mówi co innego
Ja jeżdżę na Shell-u i silnikowi chyba on pasuje (przebieg ponad 205000![]()
Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 01-05-2011 o 01:06
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

Naklejki serwisowe to bzdura. U mnie pod maską wskazuje 10w-40 a wszystkie wyszukiwarki olejowe 10w-60
2.0 JTS
Panowie to ja już nie wiemShell,Castrol czy Selenia?? Powiem ze myślałem własnie nad Selenią 10W40 bo to oryginalny włoski olej lany fabrycznie
do Fiatów i Alfa Romeo.Mój ojciec w Fiacie grande punto ostatnio przy zmianie oleju dowiedział się ze własnie taki maCiężko było go u nas gdzie kolwiek znaleźć w sklepach ale się udało,na Allegro widzę że jest dostępny... Z drugiej strony ponoć to kiepski olej... Nie wiem co robić,chce zadbać o silnik mojej belli bo jak wiadomo w Gtv dobry olej to podstawa,zwłaszcza że samochód jest użytkowany na co dzień.
Ostatnio edytowane przez Nextassy ; 01-05-2011 o 14:20
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki