Panowie, chciałem wymienić przepalone żarówki podświetlające zegary i zdemontowałem licznik. Po ponownym założeniu wyświetlacz LCD zaczął wyglądać jak na zdjęciu, czyli tak jakby cała jedna linia nie działała. Samego wyświetlacza i taśmy ze stykami nawet nie dotykałem, więc nie wiem co mogło się stać. Czy można coś z tym zrobić? Czy można np. wymienić sam wyświetlacz z innego licznika?
odepnij go jeszcze raz i poczekaj ze dwie, moze trzy minuty i sprawdź jak będzie
raczej nie powinno się popsuć, chyba, że brak zasilania ujawnił usterkę wyświetlacza
verdebiancorosso

Odpinałem, sprawdzałem połączenie na stykach - wszystko wygląda idealnie:/
u siebie zmieniałem żarówki i też wypiąłem zestaw, by go pooglądać z każdej strony, bo pierwszy raz było, ale działa
wiem, że następnym razem nie będę ruszał wtyczek, bo do żarówek nie trzeba, a da się na tyle go wysunąć i obrócić
zobaczysz jak po nocy, moze mu się coś odwidziało i musi odpocząć
trzebaby się spotkać kiedyś i pogadać przy samochodach![]()
verdebiancorosso
Gdzieś kiedyś na tym forum czytałem o taki błędzie wyświetlacza ale to nie było uszkodzenie mechaniczne jego tylko problem tkwił w czymś innym - niestety nie pamiętam o co chodziło dokładniePrzejrzyj forum może uda Ci się znaleźć
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

tak, tak, a świstak ...żeby jeszcze mój miał się popsuć
verdebiancorosso
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki