podpowiedzcie mi, bo sam nie wiem w co wierzyć
w samochodzie mam kompresor klimatyzacji Denso (tyle widać na tabliczce) ze sprzęgłem, a serwisówka podaje, że taki jest w V6, a TS ma mieć Sanden bez sprzęgła
za to w katalogach Denso widnieje przy Spider 2.0TS 16V, a Sanden przy Gtv 2.0TS, już bez tego 16V w oznaczeniu
moze ktoś wie jaki typ kompresora Denso jest w moim Gtv? niewiele mogę odczytać kiedy jest zamontowany w samochodzie![]()
verdebiancorosso
no i trochę się wyjaśnilo
kompresor wg serwisówki to Denso TV14SC bez sprzęgła, a w aucie mam zamontowany TV12SC ze sprzęgłem i oba mają ten sam sposób montażu, czyli możnaby powiedzieć, że mam zmieniony kompresor(?), a to przy okazji sprawdzę w serwisie, czy katalog pokaże jaki kompresor po VINie ma być
sypnęło mi się łożysko pod kołem pasowym i niemiłosiernie hałasujew czwartek wymiana, oby skuteczna
verdebiancorosso
Eper podaje 2 rodzaje tj 2 numery i pisze coś o zastosowaniu nowej sprężarki ale nie ma szczegółów![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
no to może TV14SC jest wymieniony na TV12SC, a jeśli znasz numery, to podaj, bo na moim jest ośmiocyfrowy numer, jakby fiatowski nr czesci - 11004510
w sumie podanie napięcia na elektromagnes sprzęgła, czy na elektromagnes zaworu, to chyba nie ma wielkiej różnicy
verdebiancorosso
nr z Epera:
7738472
60620312
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
łożysko wymienione i cichutko w aucie, że słychać podczas jazdy, jak zegarek przeskakuje na następną minutę![]()
verdebiancorosso
iCAtronic - Elektronika samochodowa.
Odczytywanie Mastercode z Navi Connect+, bezpieczna aktualizacja oprogramowania oraz naprawa nawigacji po nieudanej aktualizacji.
http://www.i-ca.pl
jeśli chodzi o hałasy, to muszę wydech pooglądać, bo coś 'pierdzi' jak przycisnę gaz, a nie lubię tego
zegarek mógłby cykać, może mechaniczny założę i będę nakręcał codziennie![]()
verdebiancorosso
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki