..hah, wyrwałeś mi to z ust
U mnie było tak.. kupno/ pełne oczarowanie i miłość/ awaria silnika i wQ/ odebranie po kpl. remoncie silnika/
znowu miłość/ psucie się rzeczy eksploatacyjnych, tzn. zawias, hamulce/ wkurzenie że pojeździłem
max miesiąc bez awarii/ wymiana zużytych części/ miłość po raz trzeci xD ..ciekawe jak długo
Kolego.. kupuj i dbaj.. trochę poświęcenia i wyrzeczeń, a będziesz prze szczęśliwym
użytkownikiem zpierd&^*^$^cej GTVki![]()
I'm Stig? NOoo.. better!!! ....I'm Bartek!!
EX..AR GTV 2.0 TS 1996 JEST..BMW e36 320i Vanos 1997
jakubjjj thanked for this post
nie ma aut niepsujących się, a jak się dba, tak się ma
jak się sypie zawias, to trzeba robić, bo reszta jego elementów cierpi i tak w koło macieja
verdebiancorosso
W ogóle, co to za frajda mieć samochód, który się nie psuje.
A tak, to masz możliwość poznać go dosłownie 'od środka' i zżyć się z nim na wieczność.
Co prawda ma to swoje plusy i minusy.
Plusy:
+rozszerzenie horyzontów na temat mechaniki samochodowej,
+ta wszechogarniająca i przepełniająca duma po każdej przeprowadzonej przez nas naprawie (udanej)
+poczucie, że mamy kolejnego członka rodziny z duszą, emocjami i 'charakterkiem'
+Indywidualność - niewiele Gtv porusza się pośród reszty bezdusznych (nie mówię tu o innych perełkach) pojadów na naszych drogach
Minusy:
-czas jaki poświęcamy naszej Alfie, zarówno o niej myśląc jak i z nią przebywając moglibyśmy spędzić dźwigając ciężary, czytając książki itp, przez co zapewne zostalibyśmy mistrzami w uprawianych przez nas dyscyplinach
-z racji zżycia się z naszą Alfą niknie, bądź zbliża się ku zeru szansa na pozbycie się naszego członka rodziny
-po czasie nie dziwią nas już rozmowy z naszą Alfą, co dla osób trzecich wydaje się być pewnego rodzaju chorobą
-nasz układ słuchu przetwarza coraz więcej danych z pomruku (rozmowy) naszego silnika, co powoduje kompletną niewrażliwość na otaczające nas dźwięki podczas jazdy
-za te pieniądze kupisz golfa tdi i możesz cieszyć się bezawaryjną jazdą i zaoszczędzonymi złotówkami w portfelu
Jak widzać z powyższego zestawienia minusów jest więcej.
Odpowiedź nasuwa się sama - kup golfa.
Przepraszam, za te małe dygresje i ironie, ale Alfę jak wiemy kupuje się sercem, nie rozumem.
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez seban ; 03-06-2011 o 10:05
Kupiłem za kwotę poniżej 10 tysi ..... prawie drugie tyle wsadziłem żeby doprowadzić GTVke to dobrego stanu ..... aktualnie nic się nie dzieje a śmigam nim codziennie, jeszcze kilka spraw zostało ale spokojnie, generalnie fajnie zapierdala i wszystko gra ..... odpukać nic jeszcze nie padło po wielkim Serwisie![]()
Wymieniłem się za 156, póki co nie włożyłem nic a co mnie czeka? silniczek krokowy ii...nic więcej na dzień dzisiejszy
A zrobiłem Nią już 2 (dopiero?!) 2 tys km, aaaa ile mnie kosztowała łącznie?...około...bo ja wiem 12?13? Tak by jakoś wyszło jakby policzyć 156 i pieniążki które w nią poszły...a może przesadzam i było to 10![]()
2000km przez ile czasu? bo mnie tyle na miesiąc wychodzi
póki co nie popsuło mi się nic, tylko naprawiłem usterki występujące w momencie zakupu
Alfa to Alfa, jak ktoś chce lać do baku i jeździć autem dla ludu, to ma szmelcwagena, a jeśli komuś nie straszna jest indywidualność samcohodu i jego usterki, to kupuje największego rodzynka na jakiego ma ochotę i bawi się ile sił i kasy wystarczy
verdebiancorosso
Przez ostatnie 2 tygodnie, u mnie też będzie coś koło 2 tys miesięcznie jak sie wszystko uspokoi. Ale niestety drogi są tutaj jakie są, więc jak tylko mogę sięgam po galanta a Bella stoi pod domem coby jej nie tłuc po dziurach.
Panowie , dzięki za kolejne odpowiedzi. Jak już w końcu doczekam funduszy, to będę szukał tego pięknego samochodu. Póki co wiem z czym trzeba się liczyć.
ja moja gtv'ke kupilem w jeden piatek... i juz w nastepny piatek mi padla... teraz stoi u mechanika jeszcze nie wiem co i jak z nia ale ja naprawie i bede smigal dalej... nie sprzedam za nic w swiecie. wiem ze wydam duzo kasy zeby ja doprowadzic do dobrego stanu ale warto. Frajda z jazdy jest niesamowita. Nie da ci tego zaden golf!!!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki