Mam małe problemy z wydechem poprzedni właściciel wyrzucił dwa środkowe tłumiki a ostatni też jest jakiś kombinowany i najprawdopodobniej powoduje to problemy z ustawieniem obrotów i lambdy ma ktoś może do sprzedania taki wydech lub jakieś inne propozycje co by można było zrobić z tym tłumikiem. A może są jakieś tłumiki z innych aut które pasują. Z góry dzięki!!
Nie pasują od innych, tylko dedykowane. Możesz ewentualnie sam coś dorobić ale będzie trochę gięcia rur i spawania. Falowanie obrotów raczej nie jest winą wydechu a np zanieczyszczeniem przepustnicy, przepływki itd
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
ja miałem 2.0 TS z przelotem i nie było problemu poza tym, że głośne to cholerstwo.
Tak jak pisze Kolega aniol_jojo - przepustnica, silniczek krokowy, przepływomierz, lambda.. to już prędzej są winowajcy.
Zapomniałem dodać, że miałem nadpaloną kopułkę zapłonową co również powodowało lekkie falowanie obrotów![]()
Ostatnio edytowane przez punkt ; 15-07-2011 o 14:07
147 1.6 TS --> GTV 2.0 TS --> GTV 2.0 V6 TB
Wyzwanie to zakręt.

Kopułka w TS? no chyba sobie jaja robisz...
Nie, kopułka była winowajcą w TB
W TS winowajcą był przepływomierz.
(sorry za brak ścisłości)
A to TSy nie mają rozdzielacza ? :>
Ostatnio edytowane przez punkt ; 15-07-2011 o 15:28
147 1.6 TS --> GTV 2.0 TS --> GTV 2.0 V6 TB
Wyzwanie to zakręt.

Nie, u nas są 4 cewki(jedna na 2 świece bo ich jest 8) a zapłonem steruje komputer![]()

witam.posiadam ostatni i przedostatni tlumik.sa jak nowe.jak jestes zainteresowany to wysle fotki.zdjete z gtv1.8.
tel 504-165-847
Ostatnio edytowane przez sopel100 ; 29-08-2011 o 14:47

PW poszło![]()
Moje spełnione marzenie -> Alfa Romeo Gtv
2.0 TS 150KM'96
BLU ATOLLO
Podpinam sie pod temat jelis mozna. poniewaz moj wydech jest juz mocno skorodowany z checia przygarnął bym takowy do 2.0 TS - Czy koledzy maja jakies sprawdzone zrodla ew propozycje innych producentow niz orginal
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki