Witam
Panowie podpowiedzcie jak dobrać się do tego łącznika (tył)![]()
Zadowolony zacząłem wymieniać ostatnie tuleje poliuretanowe na tyle a dokładniej na wahaczu "procy".
Nakrętka przy sworzniu poszła gładko.
Za to przy łączniku, nakrętki obracają się wraz z całą śrubaAni jak tego złapać ani jak odkręcić? Jak to cholerstwo wywalić?
Czy zostaje mi tylko piłka do metalu i zakup nowych łączników?![]()
Moje spełnione marzenie -> Alfa Romeo Gtv
2.0 TS 150KM'96
BLU ATOLLO

a w środku nie ma miejsca na imbus do kontrowania ?
w środku sworznia oczywiscie
147 powodów do zadowolenia
Po co je właściwie odkręcasz skoro chcesz tylko założyć PU w wahacz? Nie trzeba tego robićwystarczy że odkręcisz sworzeń górnego wahacza (te śruby pionowo co idą w wahacz) i łącznik Ci sam odskoczy bo on się trzyma właśnie na tych 2 śrubach
Dla zobrazowania, na poniższej fotce zaznaczone kolorem seledynowym tam są te 2 śruby które trzymają blachę wygiętą w kształcie litery "L" do której jest przykręcony łącznik.
PS jakie kupiłeś PU? StrongFlex czy PowerFlex a może z Olkusza?
Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 15-08-2011 o 21:05
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

Powinien pomoc cienki klucz 17 jak od roweru wcisniety miedzy gume a stabilizator.

Faktycznie
Dzieki aniol za podpowiedzTak to jest jak sie chce wszystko zrobić na szybko i nie patrzy sie jak sobie życie ułatwić
A już chciałem Gtvke potraktować brzeszczotem![]()
PS a PU od PowerFlex z Inter - Rally![]()
2.0 TS 150KM'96
BLU ATOLLO
Kupowałem też u nich, czas realizacji mają mało zachęcający ale jakość PU wynagradza wszystko.![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

Udało mi się dostać te tuleje na "procę" od ręki bo akurat mieli je na stanieWięc czekałem 3 dni
A na poprzednie po ok miesiącu![]()
2.0 TS 150KM'96
BLU ATOLLO
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki