Czesc!
Przyszla pora na wymiane wycieraczek w mojej GTV'ce. Problem i moje pytanie polega na tym, ze podczas proby zdjecia spryskiwacza z ramienia wycieraczki pekl mi ten zatrzask plastikowy, postanowilem to przykleic i dac sobie spokoj z wymiana calych wycieraczek. Dzisiaj chcialem wymienic jedynie gumy. Wyciagnalem obecne, w których znajdowaly sie po 2 takie metalowe preciki, trzymajace je w tych uchwytach.
Kupilem nowy zestaw (2 sztuki - 60cm), docialem na ok 54 i 51cm i zalozylem. Problem polega na tym, ze jakos wydaje mi sie, ze nie trzymaja sie one tak jak powinny. W moim zestawie kupionym nie bylo ani nie mozna bylo zamontowac tych metalowych precików. Dodam tylko, ze na kazdej predkosci, wode zbieraja bardzo dobrze i nie zostawiaja nigdzie sladów - wiec teoretycznie zamontowane sa prawidlowo.
Chcialem was zapyac czy istnieja jakies dedykowane gumy do alfy? Nie widzialem na allegro, a jestem bardzo ciekawy. Nie chce jezdzic w niepewnosci, ze moze mi sie odczepic guma z wycieraczki podczas jazdy, jednak jak poruszalem reka wycieraczki i gumy to trzymaja sie, tylko nie jestem dokonca przekonany czy dobrze je wymienilem.
Pozdrawiam!

Jest tu jakiś moderator? Przecież taki sam temat jest na następnej stronie...
wkleiłem link do tego tematu ...

lukaszb - moze troche wyrozumialosci. Nie jestem jakim laikiem czy kims takim, który woli napisac temat na forum zamiast poszukac.
Kolega wyzej podal mi link - juz wiem mniej wiecej czego szukac.
Szukalem i nie znalazlem tematu nigdzie wczesniej, widocznie jakos przelecial mi pomiedzy oczami.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki