Witam,
Kilka pytań..
Czy można z czegoś dopasować łożysko/poduszkę McPersona ??
z jakiegoś innego wozu ?? oraz,
Czy można z czegoś dopasować łożysko tylnego koła ??
aaa teraz kwestia tego na fotce.. po co jest ten zbiornik
w dolocie pod tą rurą ?? ..można to wywalić i dany
odcinek zastąpić prostą rurą aluminiową ??
Pozdrawiam i z góry dziękuję ;]
I'm Stig? NOoo.. better!!! ....I'm Bartek!!
EX..AR GTV 2.0 TS 1996 JEST..BMW e36 320i Vanos 1997
Łożysko tylne - nie można, tylko do Gtv i razem z piastą, dla przykładu SKF 280zł
Jeśli chodzi o łożyskowanie amortyzatora to nie wiem![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
poduchy McPerson-a występują chyba tez tylko w oryginale i nie są tanie z tego co pamiętam płaciłem około 225 zł za stronę
stosuje sie takie coś aby poprawić zjawiska falowe w układzie dolotowym i 'wygładzić' strumieć powietrza, działa to w prosty sposób, 4 cylindry popują i wykres podciśnienia w tej rurze wygląda tak /\/\/\/\ natomiast kiedy silnik nie ciągnie powietrza między kolejnymi suwami ssania poszczególnych cylindrów, to ono jakby z rozpędu uzupełnia lukę w rurze dolotowej i próbuje wyrównać ciśnienie z atmosferycznym i dodatkowo wypełnia ten zbiornik, co przy następnym ssaniu kolejnego sylindra ułatwia sprawę i wycisza pracę, a wykres podićśnienia jest łagodniejszy i dolot jest cichszy
czasy między ssaniem są krótkie, ale takie coś właśnie daje rozwiązanie
dużo obudów filtra powietrza ma przegrodę rezonansową i taka puszka nie występuje, u ojca w Fordzie obok obudowy jest takie coś w formie ślepej rury
ciekawe, czemu w moim tego nie ma? to jest rura z twojego 2.0TS?
verdebiancorosso

w sprawie poduszki kliknij na alfa clubie do "tarsar" w pon mu wysłałem amor z Gtv-ki razem z poduszka i fedrą a wiem ze potrzebuje tylko amorka
Ja się zastanawiam czy ten "zbiornik" na powietrze jest w jakiejś Gtv bo pierwsze widzę, może to jakiś przeszczep?
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
aa więc tak.. okazało się że jednak łożyska McPersona mam sprawne (uffFFF)
wymieniłem przekładnie i okazało się że ona jakoś dziwnie
w środku przeskakuje :/ ..nikt nie wie dlaczego, jedno jest
pewne.. muszę ją wyciągnąć i oddać, zanim gwarancja
rozruchowa minie..
więc, poszukiwanie przekładni ..ciąg dalszy
PS.
ma ktoś sprzedać przekładnie ?![]()
I'm Stig? NOoo.. better!!! ....I'm Bartek!!
EX..AR GTV 2.0 TS 1996 JEST..BMW e36 320i Vanos 1997
ja swoja oddałem do regeneracjimoze też tak powinieneś zrobić ??