Szukałem przez wyszukiwarkę i nie znalazłem.
Otóż w moim spiderku mam pęknięty dolot i poklejony taśma(jeszcze po poprzednim właścicielu) - denerwuje mnie to i chce to naprawić
Okazuje się ze mój model ma rezonator dolotu- a ze akurat znalazlem owa rure bez rezonatora to mam pytanie czy mozna ja wymienic bezproblemowo czy musze miec identyczna z rezonatorem.
co owy rezonator daje?
tak wyglada dolot z owym rezonatorem:
A tak bez:
75451" >
Tak naprawde sprawe zalatwila by tylko ta guma:
Pytanie gdzie owej gumy szukaceper twierdzi ze jest to calosc w komplecie z dolotem. 40 EU u niemcow za gume to ciut drogo.
Czy tez moze olac rezonator i wymienic dolot na taki bez rezonatora ? na angielskim forum doczytalem ze ow rezonator byl tylko po to by spelnic norme 74 decybeli glosnosci dla samochodu
już było o tym na forum i możesz to spokojnie wymienić na 'bez rezonatora'
rozpisywał się o tym zjawisku drugi raz nie będęniestety nie pamiętam w którym to było temacie
verdebiancorosso
Panowie, po co szukac tej gumy?? idealnie pasuje kawalek tzw "kibel rury" pcv o srednicy 75mm, sam tak mam u siebie zrobione. Wystarczy pomalowac w kolor czarny i nic nie widac. po wyrzuceniu rezonatora poprawiaja sie walory dzwiekowe na plussilnik bardzo ladnie zaczyna mruczec przy mocniej wcisnietym gazie. Rezonator wszystkie takie dzwieki wyglusza
kibel rure, to można do szmelcwagena dać, nie do Alfy![]()
verdebiancorosso
decyzja juz zapadla, rezonator idzie out - nowa rura w drodze
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki