Hej, kupiłem Alfę Romeo Gtv 2.0 V6 TB. Przedstawiam zdjęcia dzień po zakupie. Zamierzam ją modyfikować i tuningować, zatem zainteresowanych śledzeniem postępu i zmiany wyglądu samochodu zachęcam do śledzenia wątku. Liczę na cenne uwagi i propozycje.
Rok produkcji: 1999r. Sprowadzony z Włoch do kraju w 2005r. Przebieg: 183tys. km.
Generalnie zachowany bardzo przyzwoicie. Spalania jeszcze nie zdążyłem zmierzyć. Wyskoczyłem za Górczewską na testowanie 3pasmówką ;-) idzie jak burza, pracuje bardzo fajnie, wyregulowany, zbieżny. Bardzo pozytywnie się zdziwiłem, kiedy przy 180+ potrafi się jeszcze odczuć "wsadzanie" w fotel. Za autko zapłaciłem 12900 i myślę, że jest to bardzo dobra cena za tą jakość Gtv i sytuacji, w której nie muszę nic dokładać. Za 3-4 tys. km. dopiero do wymiany będą tarcze i klocki. Ale i tak zrobię to szybciej, bo tak jak napisałem wyżej, planuję generalny tuning i renowację tego autka.
Ostatnio edytowane przez xt4z ; 18-10-2011 o 10:31

Musze przyznac, ze GTV'ka świetnie się prezentuje![]()

DziękiPostaram się jej nie zepsuć, w oryginale wygląda okazale. Ma dobrze zachowaną skórkę. Felgi 17" z oponkami Bridgestone. Z wizualnych rzeczy ciężko mi tam cokolwiek wymyślić bo wszystko jest w stanie bardzo dobrym. Na początek zacznę od konserwacji skóry i karoserii, a także wymiany gałki skrzyni biegów na srebrną/chrom (będzie moim zdaniem fajnie kontrastować z panelem). Znalazłem taki panel na zegary:
http://allegro.pl/panel-na-zegary-al...844899656.html
Miałem pomysł aby go obić taką samą skórą i zamontować wraz z:
- miernikiem temperatury oleju
- miernikiem ciśnienia turbosprężarki (doładowania)
Ale boję się trochę, że to wiejski tuning. Jak myślicie?
Ładna ..... fajne wnętrze, ja mam deskę obklejoną flokiem ...... pomysł poprzedniego właściciela ..... Co do gałki to polecam, kupiłem skórzaną i już po kilku miesiącach się wyciera więc będzie chrom.
p.s. z Wawy jesteś?

Tak, mieszkam w Wawie. Ty też?
Ostatnio edytowane przez xt4z ; 17-10-2011 o 09:53
Tak, bo okolice ze zdjęć jakoś mi znane![]()

To na tyłach bloków... obok garaży![]()
Napisz coś więcej, jaki rok, przebieg, kraj pochodzenia itd.

Info
Ostatnio edytowane przez xt4z ; 17-10-2011 o 11:43

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki