Czesc! Mam do was pytanie.
Na jakiej zasadzie działa podswietlenie - lampki w podsufitce?
Mam tam 2 lampki i 2 guziki.
U mnie działa tylko jedna lampka - ktora moge wlaczac i wylaczac, natomiast prawa lampka nie działa.
Wymieniłem zarówki i dalej nic. Ten drugi guzik tez nie reaguje jak sie go wciska.
Na jakiej zasadzie caly ten mechanizm działa?
A więc, oświetlenie działa przy otwarciu drzwi, i nie da sie tego ominąć...I dobrze bo nie cierpie jak ktoś ma ciemno w aucie jak otwiera sie drzwia dwa przyciski są do odpalania duzej albo małej lampki. Pewnie ktos rozłączył kabelki zeby mu nie swieciło
![]()

No to przy otwieraniu drzwi - lampka swieci.
Guzik ktory obsluguje ta głowna lampke tez działa.
W takim razie nie działa mala lampka. Zarówka jest dobra, sprawdzalem na kilku innych i zadna nie swieci.
Kable sa wszystkie orginalne, nie grzebane z tego co widze.
Czy te dwa guziki - ikonki na nich sa podswietlane? Zarówka swieci, ktora jest za to odpowiedzialna, ale guziki nie sa podswietlone.
Przyciski powinne oba działać, jeden zapala na stałe lampkę która świeci po otwarciu drzwi a drugi tą która ma oświecić pasażerowi "drogę ewakuacji"
Sprawdź styki czy nie zaśniedziały oraz czy w ogóle tam dochodzi prąd
Przyciski z tego co pamiętam nie są podświetlane (chyba że u mnie też nie działa)
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

Dzieki za pomoc.
Jesli mowisz - ze przyciski u ciebie nie sa podswietlone to po co tam sa 3 zarówki, skoro lampki sa 2?
Z tego co widzialem to "swiatlowody" dochodza do przycisków ktore wlasnie jedna zarówka ma oswietlac - u mnie to nie działa.
Rozebralem lampke i okazalo sie ze jedna + nie przewodzi prądu w miejscu laczenia.. musze to jakos jutro zrobic...

Musze jutro rano to na spokojnie ogarnac.
Jak jestesmy w temacie podswietlenia - swieci wam te "obramowanie" od zapalniczki?
Jak sie do tego dostac i jak to wyciagnac? Zeby wymienic ewentualnie zarówke?

Czyli tam tez mam wypalona zarówke - jak tam sie dostac?![]()
ściągnij konsolę z tunelu i dostaniesz się do niej, a dla pewności wyjmij popielniczkę i zobacz, czy tamtędy się nie dobierzesz do żarówki, u mnie też nie świeci, ale akurat nie jest mi to potrzebne
kalwisze koło lampki u mnie też są podświetlane, ale ledwo ledwo to widać, nawet w ciemnym garażu w nocy :/
verdebiancorosso
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki