• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV] Gtv Cup - co to tak naprawde znaczy?

mario1942

Nowy
Auto
GTV PH3 3.2 V6
Jako, że nie znalazłem żadnego podobnego tematu tutaj - więc zakładam nowy.Pomyślałem, że może razem damy radę znależć rozwiązanie tej zagadki: co to tak naprawde Gtv Cup. Z tego co wiem, na żadnym innym forum sie to nie udało - nawet zagranicznym.Zanim kupiłem swoją Gtv-ke nie zastanawiałem się co naprawdę znaczyła ta konkretna edycja limitowana, jednak po zakupie zacząłem się interesować tym tematem.Na dodatek każde źródła podają inaczej - przynajmniej 2x spotkałem się z opinią, że było ich 500. Z tego część w kolorze czerwonym z kierownicą po prawej stronie i silnikiem 3.0 v6. Druga część (mniejsza) były to auta w kolorze srebrnym z silnikiem 2.0 TS i kierownicą już po lewej. Wszystko by było ok, tylko w takim razie moje Gtv by... nie istniało.
Natknąłem sie też na informacje na jednej z włoskich stron, że włosi na swój rynek wypuścili "dodatkowe" Cup-y w wersji TS. No i znowu wszystko by sie zgadzało - tylko, że mój Cup był kupiony nowy w Szwajcarii. Czyżby sprowadzony na prywatne zamówienie?
Druga kwestia to wyposażenie:
- nadkola przednie z wlotami
- dokładka przednia
- dokładki progów
- felgi 17" telefony w kolorze tytanowym
- spojler ze zintegrowanym światłem stopu
- brak światła stopu na tylnej półce
- specjalna tapicerka (czarna skóra/materiał czarny z białą nicią)
- czarno-szara podsufitka
- czarna wykładzina podłogi
- konsola malowana w kolorze tytanowym
- tabliczka z numerem (i tu pojawia się wątpliwość: zauważyłem, że te z Anglii na tabliczce litery były pisane kolorem czerwonym, u mnie - kolor czarny)
- zaciski od wersji 3.0 w 2.0 TS - czerwone z napisem "alfa romeo"
- tłumik końcowy z owalną końcówką w 2.0 TS (3.0 look) - tego już nie jestem pewien.
Może coś przeoczyłem - w kazdym razie za każdą wskazówkę byłbym wdzięczny ;)

Ostatnia edycja:
Dodam od siebie że każda wersja Cup nie ważne czy TS czy V6 ma mieć inne przednie błotniki niż zwykłe wersje, tzn. ma miec że tak to nazwę grill za kołem.

Właśnie zdziwiła mnie ta Twoja GTV CUP. Szukałem kiedyś CUP i widziałem jedynie srebrne 2.0 i czerwone 3.0 w GB. Myślałem nawet o przekładce, bo koniecznie chciałem v6 Busso. Znasz numer VIN swojego autka, więc sprawdź w ePerze kolor zewnętrzny, rozwieje to wątpliwości. Ja w pierwszej chwili myślałem że ktoś po prostu przemalował ją na ROSSO, w końcu Szwajcaria to bogaty kraj.

Kolor sprawdzony - oryginalnie ROSSO ALFA. Poza tym jakieś pół roku temu na otomoto.pl była identyczna jak moja - czerwona, 2.0 TS o numerze bodaj 153, z tego co pamiętam też ze Szwajcarii. Widać ktoś ją kupił, bo sie więcej nie pojawiła.
A błotniki rzeczywiście są inne, nawet o nich nie pomyślałem ;)
Zastanawiająca jest ta cała edycja limitowana - troche dziwne, że nikt o niej nic tak naprawdę nie wie. Mam też taką hipotezę, że na niektóre rynki oferowali tzw. limitowany pakiet Cup do TS-a. No ale niestety - to wszystko niepotwierdzone ;/

Nieco podobnie wyglądała sprawa z GTV Edizione Sportiva, też było 500 sztuk, tylko na rynek Niemiecki, też tylko 2.0 TS lub 3.0 V6, przednie błotniki jak u Ciebie, wszystkie czarne.

Twoje zegary nie różnią się od standardowych? Czarne/srebrne obwódki?

Amortyzatory
Powrót