Witam
Jak pewnie wielu z Was kojarzy organizowałem akcje robienia rozpórek do Gtv 2.0 TS. Miałem wtedy kilka zapytań o rozpórkę do V6
Chciał bym w związku z tym zapytać czy jest zainteresowanie takimi rozpórkami ? Bo po prostu dla jednej czy dwóch sztuk szkoda sobie głowę zawracać![]()
fajnie gdybyś napisał jakieś szczegółowe informacje typu ile by miała kosztować taka rozpórka, do jakiego silnika. Myślę że więcej osób by się pisało gdyby wiedzieli ile maja dać za nią. a nie robić to w ciemno. Co z tego że teraz zadeklaruje Ci się powiedzmy 10 osób skoro nagle może odstraszyć ich cena... jak już wcześniej pisałem jestem zainteresowany i czekam na konkrety
ps. jak zamawiasz rozpórkę SZPARKOto do V6 masz dwa różne modele (inaczej podoginane). więc rozpórka z TB może nie pasować np do 24 zaworowej wersji. przy tej rozpórce polski dystrybutor nie jest w stanie określić która z nic bedzie pasowała do 2,0 v6

Ja jak juz wcześniej pisałem jestem za![]()
Jest: AR 156 Gran Tourismo Alleggerita
Były: AR GTV 3,0 V6 24V / AR 147 1,6 TS / AR 166 2,4 JTD / AR 156 SW 1,9 JTD / Lancia Lybra SW 1,9 JTD

Majster_85, deklaracja w tym temacie ma być w stylu "mam V6 i kiedyś myślałem o rozpórce"Jeżeli ktoś tu się zdeklaruje a potem będzie coś nie tak i zrezygnuje to się nie obrażę. Koszty też ciężko określić bo im więcej rozpórek tym tańsze wychodzi np lakierowanie czy zrobienie szablonu... Ogólnie to mniej niż 5 się w ogóle nie opłaca.
Więc jeżeli ktoś ma V6 i w ogóle myślał o rozpórce to pisać śmiało![]()
lukaszb myślę że większość osób obudzi się jak już będzie po temaciealbo jak już będa widzieli jak to wygląda ...
jestem zainteresowany taka rozporka ale tak jak koledzy chciałbym wiedziec jaki to koszt mniej wiecej (nawet przy tej czarnej scenerii czyli min 5 osob) no i chciałbym wiedziec mniej wiecej jak to jest zrobione, z jakich materiałow, jakie spawy itd, najlepiej fotka jak to wyglada i ponadto na kiedy taki projekt bylby gotowy poniewaz nie ukrywam ale jestem okrutnie spłukany w tym momencie.
---------- Post added at 15:09 ---------- Previous post was at 14:54 ----------
poza tym czeka mnie przegrzebanie rozrzadu bo moja v6 nie pracuje na wolnych obrotach na gorne cylindy. pisalem o tym w innym temacie ale nikt nie chce pomoc poki co. Potrzebuje w ogole blokady do rozrzadu zeby ustawic to tak jak fabryka każe :/
i wreszcie pospolite ruszenie![]()

Właśnie rozpoznaję temat rozpórki do 155, bedę robił sam jak tylko sie trochę cieplej w warsztacie zrobi. Mogę również zrobić kilka do innych modeli, także do GTV, potrzebowałbym jedynie auto na wzór i info o ewentualnych różnicach w poszczególnych wersjach silnikowych. Koszt jednej sztuki nie przekroczy 150zł.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki