[GTV] Centralka centralnego zamka

jacoff

Nowy
Auto
164 QV 24V '93, 164 Super TB '96, 166 2.5V6 '98, 155 2.0TS 16v '96
Witajcie.
W mojej Gtv mam centralny bez pilota.
Chcę zamontować centralkę z pilotem.
Przejrzałem serwisówkę od Gtv i jest tam opisane, że centralka znajduje się w "fusebox" skrzynce bezpieczników jako "taki podwójny przekaźnik".
Niestety w moim egzemplarzu jest jakby inna skrzynka bezpieczników.
Przeszukałem alle.drogo i znalazłem dwie wersje skrzynek.
Kto z was kojarzy gdzie znajduje się sterownik centralnego w modelu bez alarmu ?
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.

centralki bezpieczników z tego co pamiętam zmieniły się po 98 roku, znajdź manuala do swojej wersji gtv'ki i będziesz wszystko wiedział

chcesz wymieniac oryg centralke bez pilotów na oryg z pilotami?
czy po prostu chcesz dołozyć uniwersalne sterowanie pilotami?? bo jesli tak to nie ma co szukac centralki a manual moge Ci szybko napisać bo ostatnio to robiłem

Generalnie to chcę rozkminić gdzie co jest ;)
A po za tym zakupiłem coś takiego Meta System M20 ... i niby miało być plug&play ;)
http://www.metasystem.it/index.php/msy_ita_en/content/view/full/3143
Czyli wyciągam ori sterownik ze skrzynki bezpieczników i wkładam zamiast niego Meta M20 ;).... i cieszę się centralnym na pilota, który mam w zestawie z Meta M20.
No ale u mnie nie ma tego sterownika w skrzynce z bezpiecznikami :(

Tak czy inaczej kolego Fajf poproszę o szybkiego manuala podłączenia centralki :)
Najwyżej podłączę się do styków/nóżek tego sterownika META :)

Z góry dzięki i pozdrawiam
Jacek

hm pewnie łatwiej bedzie poszukać centralki skoro plug&play, kojarze, że ktoś pisał, że jest za schowkiem nad nogami pasażera (poszukaj w starszych postach), ale moge się mylić, ja podłączałem centralke uniwersalną i zrobiłem to tak

zasilanie wyjąłem ze złącza nad skrzynką bezpieczników czerwony i czarny
20120904_191200.jpg

sterowanie jest w gtv minusem, wyjęte ze złącza w drzwiach, biały - otwieranie, niebieski zamykanie
20120904_191141.jpg

kierunki z listwy progowej, niebieski i niebieskoczarny (u mnie jest kilka niebieskich (2 może 3) więc trzeba najpierw sprawdzić miernikiem lub kontrolką który daje sygnał)
20120908_123849.jpg

dzięki :) będę szukał centralki a jak nie znajdę to podłączę w taki sposób jak opisałeś...

poszukaj w postach tu i na AC bo gdzieś widziałem info i nawet zdjęcie centralki było jak mi się wydaje

Dzisiaj wreszcie miałem kilka chwil i mogłem powrócić do tematu.
Nie dało mi żyć umiejscowienie tej centralki... no i znalazłem... moduł komfortu czy jak to tam zwą nr części 46517329
$(KGrHqR,!qgE-y5MmBtQBPzpQ4!)tw~~60_35.JPG

Muszę teraz znaleźć jakiś schemat tego ustrojstwa i dowiedzieć się gdzie się wpiąć.
Chcę podłączyć ten sterownik META M20...

Jeśli ktoś z was zetknął się z tym sterownikiem ? Steruje on podobno szybami, ściemnianiem lamp, centralny itp
Występował w Marea i innych fiaciorach

Kolego i jak Ci poszło z tym schematem?? ja tez mam zamiar na wiosnę podłączyć takie coś ;)

Kolego i jak Ci poszło z tym schematem?? ja tez mam zamiar na wiosnę podłączyć takie coś ;)
sterownik potrzebny to M20/10 bo podobno jest plug&play wiec nie trzeba schematów ale tylko dla roczników 98 i wyżej, a gdyby sie okazalo ze nie jest plug&play to gra niewarta świeczki bo piloty są paskudne i lepiej wziac uniwersalkę

Rozumiem kolego:) myslalem nad takim sterownikiem CarProtect Bx10 :)
Jest jakas mozliwosc podlaczyc go zeby dzialał? chodzi mi tylko o to zeby dzialalo zamykanie i otwieranie z pilota:) bo wtykanie kluczyke to troche nie teges jest(zwlaszcza zima:) )

Rozumiem kolego:) myslalem nad takim sterownikiem CarProtect Bx10 :)
Jest jakas mozliwosc podlaczyc go zeby dzialał? chodzi mi tylko o to zeby dzialalo zamykanie i otwieranie z pilota:) bo wtykanie kluczyke to troche nie teges jest(zwlaszcza zima:) )
Stronę wcześniej masz mój opis jak taka właśnie centralke podpiac

a ja mam trochę pytanie z innej beczki ;) jeśli mogę skorzystam z tego wątku. Otóż często zdarza mi się, jak otwieram centralny z kluczyka to po otwarciu zamki ponownie mi się zamykają, otwieram ponownie i znowu same się zamykają...i tak kilka razy po 5-6 razie w końcu zamek daje za wygraną i otwierają się tylko dzrwi kierowcy. Wiecie gdzie szukać przyczyny? Chyba nie muszę zmieniać całej centralki? Swoją drogą przydałoby mi się otwieranie z pilota...

Kolego "grzdylu" ja to samo mam:) nie wiem czym to jest spowodowane:)

Kiedyś jak rozbierałem boczek w drzwiach bo samochód dość długo stał przed moim kupnem to smarowałem wszystek zamki ale to nic nie dało:) wydaje mi się ze to będzie wina oryginalnej centralki:) dlatego myślę żeby zamontować uniwersalna:) bo wtykanie kluczyka i przekręcanie go w zamarzniętych drzwiach to udręka:)

coś się blokuje, pewnie pręt z 'cyckiem' wystającym z tapicerki, albo sam siłownik
mnie tak się dzieje przy dużych mrozach, kiedy gumowa osłona siłownika po rozciągnięciu wraca do stanu poprzedniego ściśniętego i chowa siłownik ryglując drzwi

ja mam wrażenie, że u mnie problemem są drzwi pasażera. Tam się chyba coś blokuje i "ściąga" rygiel w dół. Zamek w tych drzwiach ciężko chodzi. Sprobuję coś przesmarować, może pomoże.

Z pewnością jest to wina zastanego słownika lub gdzieś dostała sie wilgoć i silnik nie mogąc otworzyć do końca automatycznie sie cofa, dzieje sie tak tez przy mrozach, czyszczenie i smarowanie zamka pomoże, zacznij od tego co cieżko chodzi bo to będzie pewnie powód

ja też tak mam jak mi zamki zamarzną, jednak ja otwieram centralny z pilota bo na szczęście mam oryginalnego z przyciskiem w kluczyku, jak kupowałem moją obecną Gtv'kę to już tego przypilnowałem by wersja była z wyposażeniem takim jakie chcę, czyli wszystko to czego mi brakowało w poprzedniczce

Amortyzatory
Powrót