[GTV Spider] Fotele GTA w Gtv

Lukas1020

Nowy
Auto
AR 156 2.0TS Sportpack, AR GTV 2.0JTS
Mam coś takiego w Gtv, fotele bardzo wygodne i głębokie, sterowane elektrycznie, podgrzewane siedziska, reg lędźwiowa i wysów pod kolana. Chyba pierwszy taki projekcik foteli w Gtv. Możecie wyrazić swoją opinię jak wam się podoba?

2.jpg1.jpg3.jpg4.jpg5.jpg

są GTA, to (chyba) nie nazywa się recaro
nie siedzi się zbyt wysoko w porównaniu z seryjnymi?
jakaś rzeźba prowadnic, czy plug&play?

tez o to miałem zapytać , nie za wysoko?

Jeśli chodzi o seryjne fotele z gtv to siedzi się na tej samej wysokości, z tym że mają mocne barki, nie pozwalające przesuwać się na boki w zakrętach, co do szyn szerokość ta sama pierwsze mocowania te same, z tyłu trzeba z robić dwa otwory w sznynie i pasuję. Jest duża szansa na obniżenie foteli, szyny są przykręcane z ogranicznikami, wystarczy skrócić ogranicznik i już będzie gleba, fotel kierowcy ma regulację wysokości co ułatwia sprawę i jest gleba:) fotele mają wyższe oparcia o 5cm i dłuższe siedziska. Aż się zdziwiłem że to pasuje, wadą jest dostanie się na tylną kanapę, trzeba elektrycznie odsunąć oparcie. Ale ja nikogo tam nie woże i pewnie wiekszość posiadaczy
Gtv. Zrobiłem taki eksperyment z czystej ciekawości bo mam idealne zadbane oryginalne fotelik gtv nie takie bajeranckie jak te, proste i płytkie ale też mają swój urok, a jak ktoś będzie chciał bardziej sportowe i ma montować kufle to lepiej takie, fotele zaprojektowane przez Alfa Romeo ale wykonane przez Recaro, tutaj szyny nie są nitowane, odkręca sie szyny, można bez problemu dopasować inne szyny z innego auta lub przykręcić na stałe jak typowo sportowe kufle i też pasóję.

Ostatnia edycja:
to są GTA z rewelacyjną opcją wysuwu siedziska co dla osob wysokich jest na wagę złota, niestety kolor przytłacza ;) środki w czerwień albo inny kolorek (takie tez w serii wychodziły) i będzie mega

kolor czarny jest bdb, jest szansa zmiany koloru środków, poprzez czyszczenie i barwienie skóry przez fachowców, ale to droga inwestycja. Oryginalnie w GTA wychodził czarny, pomarańczowy, szary,niebieski. Jako nowe takie 2 foteliki to koszt 17.000zł hehe takie ceny w ASO w Italy.

lepiej obszyć na nowo niż barwic... co do cen, no cóz jest wiele takich rzeczy, które w aso mogą zabić

wnętrze aż się prosi o obszycie bordową alcantrą :cool:

rozumiem, ze dawca byla 156 gta... ?

Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2

Aż z ciekawości przymierze fotele recaro z Q4..

hmm jak by to było w borowej alcantarce to poprostu bajeczka, tak dawcą była 156 GTA, ktos jeszcze sprzedaje takie fotele na aledrogo z szarym środkiem, z kanap można obszyć tylne środki by było pod kolor, cena strasznie mała, ale jak rozmawiałem sa trochę zmeczone, na tym się siedzi nie ogląda, w przyszłości można obszywać.

Ostatnia edycja:
jeszcze miałem zapytać czy dałoby radę jakoś podłączyć poduchy w fotelach?

Nie wiem czy da rade poduchy boczne w gtv uaktywnić, trzeba by mieć czujki w słupkach bocznych, ale ja tego nie będę robić. Za to pokombinowałem z dystansami w tych fotelach, narazie fotel kierowcy, poszedł jeszcze sporo w dół, teraz to już nic nie przebiję gleby na fotelu, mam 182cm wzrostu przy normalnej pozycji za kierownicą zostaje nad głową 14cm, zdecydowanie nisko i wygodnie, zostało mi jeszcze do ogarnięcia mocowanie pasa, ale też nie będzie z tym większych problemów. Jedyne co poczuć się da, to w Fotelach GTA jest dosyć twardo.

ja na razie będę obniżać seryjne fotele GTV ;) wywalam te dystanse i powinno być wygodniej tzn niżej :)

Jak dla mnie wyglądają zabójczo :))
A może mi ktoś powiedzieć z jeszcze jakiego modelu podejda fotele do GTV ??:>

Od 147 GTA, sa wyższe niż z 156 Gta, ale tak jak pisałem wcześniej te fotele mają szyny przykręcane, łatwy dostęp do śrub, po odkręceniu szyn, odkręcamy plastiki boczne, wywalamy dystanse, robimy dwa dodatkowe otwory w szynach w tylnej częśći, przykręcamy szyny do fotela i gotowe. Trzeba pamiętać by zbytnio nie obniżać fotela by nie tarł o podłogę przy przesuwaniu. Na próbe zamontowałem oryginalny standardowy fotel z 156 i nie pasuję, jest zbyt szeroki i obciera o dzwi i podłokietnik, te recaro są węższe i pasują idealnie. Dodatkowo wyglądem pasują do tego Auta, i tapicerki bocznej.

na ebay jest aukcja foteli ze 147 GTA. Na razie najwyższa oferta za komplet jest 62 funty..ale do końca kilka dni.

Od 147 GTA, sa wyższe niż z 156 Gta, ale tak jak pisałem wcześniej te fotele mają szyny przykręcane, łatwy dostęp do śrub, po odkręceniu szyn, odkręcamy plastiki boczne, wywalamy dystanse, robimy dwa dodatkowe otwory w szynach w tylnej częśći, przykręcamy szyny do fotela i gotowe. Trzeba pamiętać by zbytnio nie obniżać fotela by nie tarł o podłogę przy przesuwaniu. Na próbe zamontowałem oryginalny standardowy fotel z 156 i nie pasuję, jest zbyt szeroki i obciera o dzwi i podłokietnik, te recaro są węższe i pasują idealnie. Dodatkowo wyglądem pasują do tego Auta, i tapicerki bocznej.

A jak z dostawaniem się na tylną kanapę i z miejscem na niej ?? W 156 po założeniu foteli z GTA miejsca robi się jeszcze mniej ;)

Amortyzatory
Powrót