Produkty firmy MTS TECHNIK to ja bym omijał szerokim łukiem, niestety jaka cena taka jakośc.
Jak chcesz coś markowego tańszego niż Eibach to jest jeszcze Weitec, ewentualnie FK.
No i właśnie, różnica w cenie jest, domyślam sie że także w jakości może być różnica, pytanie do osób znających oba te produkty, jest sens brać droższe eibach'y czy nie warto przepłacać?
Poza tym jeszcze zastanawia mnie czy seryjne amory dadzą sobie rade? Wiadomo że na pewno szybciej ulegną wyeksploatowaniu niż na seryjnych sprężynach, ale czy na obniżeniu faktycznie dużo bardziej dostaną w d...?
Produkty firmy MTS TECHNIK to ja bym omijał szerokim łukiem, niestety jaka cena taka jakośc.
Jak chcesz coś markowego tańszego niż Eibach to jest jeszcze Weitec, ewentualnie FK.
Rozumiem że chodzi Ci o same sprężyny, jeśli chodzi o Eibach (czerwone) to samoch będzie niższy ale jeśli chodzi o twardość to nic się nie zmieni
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
ja mam zawieszenie eibach i jest cholernie twardo
Tak, dokładnie, chodzi mi głównie o obniżenie, aczkolwiek nie ekstremalnecoś kolo -20, -30. Co do twardości to może być minimalnie twardsze ale nie za dużo, wiadomo jakie mamy drogi
chciałbym wrzucić przynajmniej narazie 16-stki felgi, bo jak dla mnie to bez SP troszku za wysoko stoi
a Bella musi się przecież prezentować odpowiednio
a i komfortu także musi co nieco dostarczać
PS. Tak, pytałem tylko o sprężyny, bo w sumie tak się nastawiłem, ale jeżeli faktycznie zmieni sie charakterystyka prowadzenia auta na gorsze po zmianie tylko sprężyn to i wezmę pod uwagę amorki o zmniejszonym skoku.
Ostatnio edytowane przez ebarti ; 11-07-2009 o 13:11
kup eibacha -20mm będziesz zadowolony a co do amorków nie musisz wymieniać, dadzą sobie rade na tych spręzynach
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

ja mam eibachy wstawione na seryjnych amorkach. zawieszenie 3 cm w dół i cholernie muszę uważać na krawężniki (zderzak dół do roboty, urwany próg na krawężnkiu przy cofaniu) . komfort bardzo dobry nic mu nie ubyło. poprzedni właściciel miał 17 koła i obcierały są plastiki po przycierane. osobiście jakbym mógł to bym seryjne założył z powrotem.
Skromne 1.8 ale 144 powody do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki