Strona 1 z 7 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 65
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hamulce i zawieszenie - Tuning układu hamulcowego oraz zawieszenia
    Użytkownik Embrion Avatar ebarti
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa 156 1,9 JTD
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    2 d 17 h 36 m

Domyślnie [156] Eibach vs MTS TECHNIK

No i właśnie, różnica w cenie jest, domyślam sie że także w jakości może być różnica, pytanie do osób znających oba te produkty, jest sens brać droższe eibach'y czy nie warto przepłacać?
    Poza tym jeszcze zastanawia mnie czy seryjne amory dadzą sobie rade? Wiadomo że na pewno szybciej ulegną wyeksploatowaniu niż na seryjnych sprężynach, ale czy na obniżeniu faktycznie dużo bardziej dostaną w d...?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar piter
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r
    Czas spędzony na forum
    14 d 21 h 32 m

Domyślnie

Cytat Napisał ebarti Zobacz post
    No i właśnie, różnica w cenie jest, domyślam sie że także w jakości może być różnica, pytanie do osób znających oba te produkty, jest sens brać droższe eibach'y czy nie warto przepłacać?
    Poza tym jeszcze zastanawia mnie czy seryjne amory dadzą sobie rade? Wiadomo że na pewno szybciej ulegną wyeksploatowaniu niż na seryjnych sprężynach, ale czy na obniżeniu faktycznie dużo bardziej dostaną w d...?
    Produkty firmy MTS TECHNIK to ja bym omijał szerokim łukiem, niestety jaka cena taka jakośc.
    Jak chcesz coś markowego tańszego niż Eibach to jest jeszcze Weitec, ewentualnie FK.

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Iłowa
    Auto
    Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r
    Czas spędzony na forum
    9 d 15 h 40 m

Domyślnie

Rozumiem że chodzi Ci o same sprężyny, jeśli chodzi o Eibach (czerwone) to samoch będzie niższy ale jeśli chodzi o twardość to nic się nie zmieni
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Alfa Romeo 145 1,4TS Edizione Sportiva
    Czas spędzony na forum
    2 d 34 m

Domyślnie

ja mam zawieszenie eibach i jest cholernie twardo

Mieszka w
    Iłowa
    Auto
    Czas spędzony na forum
    9 d 15 h 40 m

Domyślnie

Cytat Napisał gonzo Zobacz post
    ja mam zawieszenie eibach i jest cholernie twardo
    bo masz pewnie amorki sportowe o krótszym skoku a nie serie
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

Użytkownik Embrion Avatar ebarti
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa 156 1,9 JTD
    Czas spędzony na forum
    2 d 17 h 36 m

Domyślnie

Tak, dokładnie, chodzi mi głównie o obniżenie, aczkolwiek nie ekstremalne coś kolo -20, -30. Co do twardości to może być minimalnie twardsze ale nie za dużo, wiadomo jakie mamy drogi chciałbym wrzucić przynajmniej narazie 16-stki felgi, bo jak dla mnie to bez SP troszku za wysoko stoi a Bella musi się przecież prezentować odpowiednio a i komfortu także musi co nieco dostarczać

PS. Tak, pytałem tylko o sprężyny, bo w sumie tak się nastawiłem, ale jeżeli faktycznie zmieni sie charakterystyka prowadzenia auta na gorsze po zmianie tylko sprężyn to i wezmę pod uwagę amorki o zmniejszonym skoku.
    Ostatnio edytowane przez ebarti ; 11-07-2009 o 13:11

Mieszka w
    Iłowa
    Auto
    Czas spędzony na forum
    9 d 15 h 40 m

Domyślnie

kup eibacha -20mm będziesz zadowolony a co do amorków nie musisz wymieniać, dadzą sobie rade na tych spręzynach

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Alfa Romeo 145 1,4TS Edizione Sportiva
    Czas spędzony na forum
    2 d 34 m

Domyślnie

Cytat Napisał aniol_jojo Zobacz post
    bo masz pewnie amorki sportowe o krótszym skoku a nie serie
    edizione sportiva wychodziła fabrycznie obniżona na spężynach eibach, ale nie wiem jak z amorkami, czy dawali seryjne czy takie jak ja mam...

a przy zestawie krótsze spręzyny + seryjne amorki przy kole 16cali nie bedzie ocierać na wybojach?

ViP Romeo Avatar cinas
    Mieszka w
    Piła/Tomaszów Maz.
    Auto
    Alfa 156 >2000->1.8->140 KM->stożek -> remus->eibach-> Grigio Africa-> sekwencja-> ecu 1.5.5
    Czas spędzony na forum
    1 d 3 h 17 m
    Wpisów
    1

Domyślnie

ja mam eibachy wstawione na seryjnych amorkach. zawieszenie 3 cm w dół i cholernie muszę uważać na krawężniki (zderzak dół do roboty, urwany próg na krawężnkiu przy cofaniu) . komfort bardzo dobry nic mu nie ubyło. poprzedni właściciel miał 17 koła i obcierały są plastiki po przycierane. osobiście jakbym mógł to bym seryjne założył z powrotem.

Skromne 1.8 ale 144 powody do mruczenia
    ALFA-i każdy dzień jest inny

klekot ™ gorol Romeo Pokaż na mapie Ultra Racing Diesel Champion Santa Pac Ball Champion Avatar bocian
    Mieszka w
    SD
    Auto
    156 1.6 TS była ----------------- GT 1.9 JTD jest
    Czas spędzony na forum
    30 d 22 h 49 m

Domyślnie

Cytat Napisał cinas1980 Zobacz post
    poprzedni właściciel miał 17 koła i obcierały są plastiki po przycierane. osobiście jakbym mógł to bym seryjne założył z powrotem.
    jak byś chciał to pewnie nie jeden by się zamienił
    ja np szukałem sprężyn -30 i teraz mam właśnie eibach czerwone -30mm i kółko 215/45/17" i jest ok ( fakt , troszkę twardsze ale daje radę a optycznie dla mnie jest fajnie ) i seryjne sprężyny leżą bezużyteczne

Strona 1 z 7 1234567 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)