niezły pomysł. u mnie tarcze niedługo tez pójdą do wymiany. jak wymienisz te tarcze i zaciski to napisz ile Cię to kosztowało. pozdro
Witam.
Chodzi mi po głowie wymiana przednich zacisków w mojej 1,6 TS na te z wersji QV/Ti.
Czy wystarczy wymienic same zaciski i tarcze czy może jeszcze trzeba coś wymieniac w układzie hamulcowym, żeby wszystko działało OK?
Wiem że felga min. 15 cali bo tarcza większa.
niezły pomysł. u mnie tarcze niedługo tez pójdą do wymiany. jak wymienisz te tarcze i zaciski to napisz ile Cię to kosztowało. pozdro
nie lepiej zostawić serie, a zainwestować w tarcze i klocki np brembo+ferrodo?
myślę że efektywność hamowania wyraźnie sie poprawi i nie trzeba zmieniać zacisków![]()
Na pewno nie poprawi się tak jak po zamontowaniu od QV/Ti.
Wiele razy kombinowałem z różnymi tarczami i klockami, natomiast po założeniu do mojej 145 jtd kompletu od Ti dopiero jest kosmiczna poprawa.
Jest tylko jeden problem. W JTD trzeba troszkę pokombinować, żeby pasowało, natomiast w benzyniakach typu 1.4/1.6 trzeba wymienić całą zwrotnicę, ponieważ nie da się założyć jarzma, z powodu większego rozstawu śrub mocujących. W Jtd wystarczy założyć odpowiednie dystanse.
Serwis grupy FIATa
www.pablogarage.pl
MillersOils i Valvoline - dobre ceny dla klubowiczów tel: 883 551 331, GG 2024046, www.sklep.pablogarage.pl
Skutecznośc hamulca w tym aucie mogła by byc trochę lepsza.
Na początek chyba wymienie same klocki na EBC green, teraz mam BOSCH założone. Jeśli nie będzie jakiejś tam poprawy w hamowaniu to zaczne się rozglądac za zaciskami od QV/ti razem ze zwrotnicami.
Pablo, a co z czujnikami ABS, są takie same? Czy kompletne zwrotnice od QV będą pasowały na półosie w moim aucie?
Wszystko zależy od rocznika Twojego auta jak i dawcy części.
Serwis grupy FIATa
www.pablogarage.pl
MillersOils i Valvoline - dobre ceny dla klubowiczów tel: 883 551 331, GG 2024046, www.sklep.pablogarage.pl
Serwis grupy FIATa
www.pablogarage.pl
mam w planach wymianę tarcz i klocków
na przód idą nacinane i nawiercane mikody + klocki ferodo prawdopodobnie
co do tyłu... czy mikoda produkuje do mojego modelu tarcze na tył, bo u nich na stronie są tylko bębny a ja mam tarcze?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki