przy -40 zakładaj na seryjne amory i nic ci nie bedzie. Nic nie trzeba rzeźbic.
Chciał bym obniżyć alfine, mam fabrycznego sportpack'a ale to jest za wysokie
Jeżeli sportpack ma -20mm to chętnie wymienił bym sprężyny na jakieś aby siadła jeszcze z 20/30mm niżej...
Proszę o fotki, jeżeli ktoś ma takie sprężyny u siebie.
W nocy przeszukałem forum ale nie wiele zdjęć znalazłem, chciał bym zobaczyć jak to wygląda na takich sprężynach.
Ps czy trzeba wymienić też amorki? czy te z fabrycznego sportpacka wystarczą? nie chcę ich wywalać bo ich skuteczność jest na rewelacyjnym poziomie. Czy stosujecie do tego gumy usztywniające, czy sprężyna jest wystarczająco sztywna?
Z tego co wiem to można kupić -35/40mm producent FK. Niższych chyba nikt nie robi. Inną opcją jest zawieszenie gwintowe, na takim chyba można wyciągnąć więcej.
Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 07-12-2009 o 14:28
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
dołączam sią, moje pytanie: alfa 156 sportwagon, koła 215(225)/45/r17, obnizenie o -40mm, czy koła nie będą ocierać?
RogerIZ28, to kiepsko szukałeś
Moja Alfa jest obniżona o 35mm na sprężynach Eibach.
Kiedy ją kupiłem to była dosłownie lektyka - miała seryjne zawieszenie.
Zakupiłem więc sprężyny od sportpacka, niestety nadal było "terenowo", więc poszedłem dalej i zakupiłem sprężyny obniżające o 35mm (o ile dobrze pamiętam) i tak to właśnie wygląda.
Co do amortyzatorów, to póki co mam seryjne, czekam aż się całkiem zużyją i wówczas kupię coś twardszego, jednak na dzień dzisiejszy mają około 70% sprawności więc ich nie ruszam.
link do tematu o mojej Alfie:
156, wiosenna odsłona.
Pozdrawiam.
- Rafał
SPRZEDAM GRILL DO 156
http://www.forum.alfaholicy.org/czes...tml#post583068
Czsc
Ja również miałem -35 Weitec na profilu opony 45
PZdr
Wiwix na obcieranie wpływa kilka czynników musisz zobaczyc ile felga ma średnicy oraz jakie jest ET w feldze przy obniżeniu -35 felga taka powiedzmy "standardowa" mowa tu o jakimś et-38 i powiedzmy 7,5 " nie bedzie obcierać co innego jak założysz 17x9,5 et 10![]()
![]()
Bocian a ty nie wiedziałeś gdzie szukać ?RogerIz28 proszę bardzo - 40 mm wygląda tak :
Już prawie GTA ;)
Już prawie GTA ;)
Niżej to już będzie hardcorowa jazda na polskich drogach - w Wlkp. jest ciężkoa drogi są w bdb stanie w porównaniu do Śląska
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki