Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
Ja polecam ASO w Piasecznie http://www.avantifiat.pl/ dobrze robią, bardzo miła obsługa, ceny przyzwoite, (jak na ASO) no i dodatkowo mam do nich 400m.
Wtrącę coś od siebie na temat Arkuszowej, trafiła do mnie ALFA 156 V6 serwisowana u nich, miałem w niej wymienić sprzęgło [które już wcześniej było u nich wymieniane] i ogarnąć parę innych spraw, ogólnie wszystkie śruby jakie tylko się da kręcone pneumatem, śruby mocujące skrzynie do bloku poprzeciągane, odkręcałem z sercem na ramieniu, gwinty w bloku mocno sfatygowane, widać było że nawet przed wkręceniem nie zadbano o czystość gwintów na śrubach i składane wszytko na szybko, z wierzchu to co widać po otwarciu maski poskładane OK ale pod spodem na odwal, wiązki luzem nie powpinane na miejsce, sama uprzednio wykonana wymiana sprzęgła też przeprowadzona dość dziwnie, tarcza LUK, docisk jeszcze fabryczny zostawiony, łożysko wyciskowe nowe - kto robi takie rzeczy?? Dobry szanujący się warsztat nie powinien tak tego wykonać jeśli nawet klient sugerowałby naprawę w ten sposób. Rozrusznik po wymianie sprzęgła przykręcony na dwóch śrubach, bo trzecią w V6 strasznie niewygodnie się dokręca więc mechanik uznał że zbędna ;]
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
GrzesiekK. Powiedz gdzie w lublinie jest twoj warsztat?? To takie pytanie przy okazji
Przepraszam za OT
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
NEVER EVER. Lepiej weźcie pieniądze i wyrzućcie je do najbliższego błota. Skutek dla samochodu i kieszeni taki sam, a zaoszczędzić zdrowia można - wszak cenne ono.
Ja dziwię się, że do tego kolesia jeszcze ktoś jeździ. Nie chce już mi się o tym wszystkim pisać, to oszust. Tak, potrafię to wykazać.
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Hehe, ale on tam reanimuje też często poważnie sterane samochody Dlatego tam sobie stoją czekając na lepsze czasy
A co do "przydługości", to jeszcze nie miałem chyba aż tak poważnych napraw, bo najdłuższa to od środy do poniedziałku (uszczelka pod deklem+4 amory+na zbieżność mi zawieźli jeszcze do K. Zasuwika, tak, że sam nie musiałem drugi raz jeździć )
Nie mogę się doczekać tylko na osłonę pod silnik (TS - swoją drogą niezłe inicjały, nie??? - miał zamawiać dla siebie też, więc by koszty przesyłki były mniejsze), ale się chyba nie doczekam i sam zamówię, bo już tak mi "zwisa", że zahaczam nią o wszystko co się da
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...