Jakiś czas temu wymieniłem tarcze i klocki, no i musze stwierdzić, że wcześniej miałem bardziej skuteczne hamulce. To była moja pierwsza wymiana tych podzespołów po zakupie i chyba faktem jest, że wcześniej były założone lepsze części. Powiem szczerze, że nie wiem co miałem poprzednio założone, bo po wymianie nie zabrałem części(nie były mi do niczego potrzebne). Możliwe, że poprzedni właściciel kupił troche lepsze te części, dlatego teraz poważnie zastanawiam się nad zakupem nowych hamulcy. Co moglibyście polecić do mojego auta? Chodzi mi zarówno o tarcze, jak i o klocki. Chciałbym, aby poprawa w hamowaniu była widoczna w porównaniu z seryjnymi, a także cena nie powalała na kolana(no chyba, że naprawde warto)
witam!!!na początek odpowietrz hamulce,może to coś choć trochę pomoże. :wink:
moja druga ulubienica...

Z tym, akurat nie mam problemów, bo pedał jest twardy i nie wpada...

Co myślicie o takich tarczach?
http://www.allegro.pl/item539511989_..._nacinane.html
do tego bym dał klocki EBC green stuff. Ujdzie takie połączenie? Czy może dac gładkie tarcze?
Mikody pod względem cena/jakość są bardzo dobre, ale klocki EBC green stuff raczej nie będą się nadawały bo są za twarde.
Anonima Lombarda Fabbrica Automobili - tu się wszystko zaczyna..

To szukać innych tarczy, czy innych klocków? Szczerze to już sie sporo naczytałem o klockach i dlatego zdecydowałem sie na EBC green stuff. Co do tarczy to nie mam faworyta, ale nie chciałbym za dużo płacić, niedawno zmieniałem tarcze i z tego co mi się wydaje to mam jakieś SBS, ale raczej są do wymiany. Wolałbym zastosowaś jakieś tylko nawiercane...(mikoda to tak padła z przypadku, ma bardzo atrakcyjną cenę)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki