http://moto.allegro.pl/item901941987...romeo_156.html
witam znalazlem taka aukcje na allegro jak by ktos chcial obnizyc swoja Bellę. Mialem juz kiedys do czynienia z ta firma i z takim obnizeniem -40 przy innym autku i bylem z niego bardzo zadowolony
pozdrawiam
Ja niestety aż takim entuzjastą Jamexa nie jestem, w poprzednim aucie miałem pare różnych dedykowanych kompletów i mam dobre porównanie, H&R świetne sprężyny nawet do jazdy na codzień, nisko ale dość komfortowo, dobra progresja ugięcia. Eibach prokit nisko, twardo, deskowato, na tor były świetne. Jamex potrafił zabujać, dobić, po pół roku ganiania po dziurach popękał.
Wszystkie były zakładane na Bilsteina B8 - szczerze lepiej dołożyć do Eibacha.
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.
nie chce zakładać nowego tematu tylko zapytam tu, czy jak kupie takie sprężyny obniżające to wiąże sie to z wymiana amortyzatorów,a jesli nie to czy taki amortyzator fabryczny bardziej cierpi ???
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
ja mialem zalozone takie sprezyny -40 na standardowy amorek i bylo ok -40 i seryjny amor to raaczej takie optimum co mozna przyjac
a jakiej firmy macie sprezyny ??
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
ja też mam na oryginalnych amorach sprężyny obniżające o -30mm Eibach kupiłem używane na allegro i jestem zadowolony jest niżej i trochę sztywniej a przy tym dalej dosyć komfortowoale jeszcze będę dawał gumy usztywniające bo chce trochę twardziej
![]()

to zmień amory
ale to tylko moje zdanie
dla mnie te gumy itp to "wynalazki"
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki