Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hamulce i zawieszenie - Tuning układu hamulcowego oraz zawieszenia
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maciek84
    Mieszka w
    Głogów
    Auto
    156 1.8 R4, 166 3.0 V6
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    33 d 20 h 57 m

Domyślnie

Cytat Napisał paw2x Zobacz post
    Co było przyczyną u Ciebie?? Tłoczek wyjmowałem przy całej robocie i nie było najmniejszego problemu z włożeniem go na miejsce.
    Kupiłem zestaw naprawczy i wymieniłem uszczelniacz tłoczka. Przy okazje jeszcze raz wszystko rozebrałem, poczyściłem i problem znikł. Wszystko działo tak jak powinno

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    156 1.9 JTD 110 KM 2000r.
    Czas spędzony na forum
    7 d 8 h 33 m

Domyślnie

Cholera...przed wymianą wszystko działało bez zarzutu a tu teraz takie cyrki. Idę do garażu jeszcze powalczyć z małą nadzieją
    Dzięki za informacje.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maciek84
    Mieszka w
    Głogów
    Auto
    156 1.8 R4, 166 3.0 V6
    Czas spędzony na forum
    33 d 20 h 57 m

Domyślnie

Mi po prostu to pomogło. Dobrze odpowietrz ten zacisk.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    156 1.9 JTD 110 KM 2000r.
    Czas spędzony na forum
    7 d 8 h 33 m

Domyślnie

Niestety porażka ;/
    Wyjmowałem tłoczki i bez problemu wchodzą na miejsce po pchnięciu palcami. Po podłączeniu ani drgną.
    W jaki sposób cofane są tłoczki z przodu? Wracają na miejsce "odepchane" przez tarcze czy ciśnienie "zasysa" tłoczek na miejsce??

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

hamulec nie odbija

nie odbija hamulec

hamulce nie odbijają

zacisk nie odbija

klocki hamulcowe nie odbijają

tłoczek hamulca wraca po chwili

hamulce nie odbijaja hamulce lanos grzeją siepedał hamulca nie odbija do końca gdy jest ciepłohamulce przód nie odbijająnieodbija hanulectłoczek w hamulcu się zacinadlaczego zapieka sie tłoczek hamulcowynie odbijaja hamulcetłoczek nie odbija powodynie odbijajacy hamulec tylni tłoczek hamulcowy nie odbijanie odbijają zaciski hamulca tyłzacisk hamulcowy nie odbijajaka jest przyczyna jak nie odbija tłoczek w hamulcachnie odbijaja klocki hamulcowe alfa romeohamulce tłoczki nie wracajądlaczego hamulec nie odbijaalfa romeo klocki hamulcowe nie odbijajądlaczego kostki chamulcowe nie odbijająpedał hamulca nie odbijanie oija hamulechamulec nie odbija forumczemu pedał hamulca nie odbija gdy jest goraconie odbija tłoczek zaciskuprzyczyny nie odbijania klocków hamulcowych klocki hamulcowe nie odskakujązacisk hamulcowy odbija klockiklocki nie odbijają z przoduczemu hamulce nie odbijająprzy naciskaniu na hamulec puchnie elastyczny przewód hamulcowyzetor hamulec zacisniety nie odbijanie oddaje hamulec grzeje siezacisk hamulca nie odbijajeden zacisk nie odbijablokujace hamulce alfa 156klocek hamulcowy nie wracahaluce nie odbijaja klocki w aucie nie odbijająblokowanie hamulca w alfie 146tłoczki hamulcowe słabo odbijająblokuje hamulec lanosco zrobić jak zacisk nie odbijawymiana uszczelniacza w zacisku hamulca lanosczemu mi nie odbijają hamulcehamulec nie odbjiaprzedni hamulec nie odbija przyczynanie odbija pedał hamulcalanos grzeja sie hamulce z przoduhamulce tył nie odbijają

Zakładki

Uprawnienia