tomas1907
Nowy
Wczoraj w knajpie rozwinął się temat opon leżakowanych. Temat nie był poruszany jakoś dosadnie a warto by chyba o tym porozmawiać, jakie są wasze spostrzeżenia, kto na tym jeździ i jaka jest jego opinia?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Polecam przeczytanie tych wypowiedzi: http://www.opony.com.pl/opony-porady-ekspertow/data-produkcji-opon-fakty-i-mity/?id=3
Nie sądzę by przedstawiciel np firmy Continental czy Pirelli w tej sytuacji mijał się z prawdą, przecież nic na tym nie zyskuje a wręcz traci, bo zawsze mogli by powiedzieć jak niektórzy że "opona 3 letnia nie ma nawet połowy swoich właściwości" Tesli chodzi o PSO to nie można powiedzieć że wypowiedz jest po to żeby sprzedać swoje starocie bo u nich nie ma opon starszych jak 12 miesięcy
niestety nowe opony tak sie zachowują rodzice swego czasu odebrali auto nowe z salonu przed oddaniem kluczyków pracownik powiedział prosze uważac auto ma nowe opony mogą być sliskie i co i starszy dostał poślizgu po 5km od wyjazdu z salonu :/starym oponom mówię nie, też nieświadomie kupiłem na szybko 9 - cio letnie opony, i co z tego że zaoszczędziłem kilka PLN, co z tego że wyglądały na nowe, miały cycki itd itp jak po przejechaniu niecałych 1kkm auto poszło na żyletki, w ciepły dzień na asfalcie bez piachu opony straciły przyczepność. leżakowanym oponom mówię stanowcze nie. straciłem auto, dobrze że mi się nic nie stało.