Dobrze oczyścić - szczotka druciana + papier ścierny
Dobrze odtłuścić - ja spryskałem Textarem odtłuszczającym do sprzęgła i hamulców. Nie wiem czy to dobrze, ale trzymało ok.
W 'młodej' zrobie na wiosnę tak samo i założę się, że też będzie trzymać.
btw. dzięki boorek za te zdjęcia, pierwszy raz w życiu widzę taki kolor zacisku![]()
vrrroooom.!
zapytaj jeśli potrzebujesz częściNOWE, paragon/faktura
telefon: 511 783 811
Ja acetylenem umylem, druciakiem pomachałem, a malowałem bez zdejmowania tarcz i samo z hamowania zeszlo ;D
acetylenem?

Pierwsze słyszę i trochę mi tu brakuje logiki. Czy może odtłuszczać preparat, który zawiera silikon?
Tak to jest jak się zabiera za malowanie bez podstaw. Zmywacz silikonowy to nie jest coś co "zawiera silikon" i nim odtłuszcza tylko (cytat) :
Zmywacz Silikonowy Antystatyczny to produkt, który skutecznie usuwa wszelkie zabrudzenia łącznie z tłuszczem i silikonem pozostającym na metalowych i plastikowych powierzchniach. Nie pozostawia białego nalotu.
Nie posiada nieprzyjemnego zapachu benzyny. Przy przecieraniu i zmywaniu elementów plastikowych, nie wytwarzają się nieprzyjemne zjawiska elektrostatyczne.
<---
Dlatego też odtłuszczanie benzyną ekstrakcyjną odchodzi już do lamusa, ludzie z tego rezygnują i słusznie, nie jest to właściwe, a już tym bardziej czym innym np. nitro.

To trzeba było tak od razu, bo nazwa tego specyfiku może sugerowac coś innego, nie sądzisz?
Nie jestem lakiernikiem i pytam, nie znałem tego, zawsze używałem benzyny do odtłuszczania. Fajna sprawa taki zmywacz, na pewno wypróbuję, no i nie śmierdzi, super![]()
Śmierdzieć śmierdziale coś bardziej jak nafta.. jest za to 1000x bardziej wydajny i lepiej się nim pracuje niż benzyną a do tego ma lepsze właściwości od niej.
do odtłuczenia i mycia polecam preparat do czyszczenia tarcz hamulcowych i sprzęgieł![]()

Panowie, a ma może któryś z Was zdjęcie takich zacisków pomalowanych na czarno z białym napisem? Chciałbym zobaczyć jak to wygląda, może u siebie się skuszę na taki manewr![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki