http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...6_marc1nz.html
Posiadam blokady rozrzadu HP silnik 2.5/3.0 24V ,potrzbujesz ? -PW

no tak, dzieki Grzesiek i wszystko jasneja adapterow nie mam jak wykombinowac, nie ma chetnych.

No to teraz hamujemy na pelnej q..e![]()
![]()
![]()
Dobra. Seryjne heble spelnily swoja powinnosc i mozna ich uzywac jako zyletkiwiec pora na zmiany. Zakupilem na przod nawiercane Zimmermany z klockami EBC Green stuff bo wyszlo ze redstuffy EBC by zle wspolpracowaly, tarcze dostaja mikropekniec itd, inne stopy po prostu, te klocki sa za ostre, a na tyl Brembo Max z klockami Ferodo. Kupilem to jako pakietowe zestawy wiec styknelo mi jeszcze na nowy Dot
Jakosciowo oceniane sa jako niższa górna polka, mysle ze beda skuteczne i wystarczajace do lekkiego wozu o mocy 200KM. Zaciski zostaly seryjne, nie maluje ich na czerwono bo to nie hydrant
)
brembo Max ?? to czemu masz na fotce zwykłe tarcze nienacinane![]()

Hehe przeklejalem tekst z bratniego forum jeszcze przed zmianamial byc nacinany przod i nawiercany tyl, ostatecznie jest nawiercany przod i gladki tyl. Dalem sie przekonac ze nacinane moga byc glosniejsze a na tyl i tak idzie za mala sila hamowania wiec bylby to tylko gadzet. Chcialem tez miec dwa inne zestawy zeby sie przekonac jak produkty roznych firm ze soba wspolpracuja. Punkt dla Ciebie ze nie lykasz wszystkiego jak pelikan
Pozdrawiam.
Te klocki to chyba nie leżały nawet koło green. Orygnalne EBC nie mają malowanych powierzchni bocznych blachy mocującej okładzinę. Przynajmniej nigdy takich nie widziałem.
Zacnie się prezentuje, chociaż to nawiercanie w tych tarczach jest nieco... dziwne. Daj znać jak będzie się sprawować.

Nie bluznijJa u siebie montuje tylko oryginalne produkty, i bynajmniej nie pisze o oryginalnych tajwanskich, ani nie sprayuje elementow wozu na jakies gta looki czy hydranty, wiec moze zobacz sobie najpierw oficjalna strone producenta i dostepne aktualnie wzory malowania klockow zanim cos takiego napiszesz. Co do nawiercania... dziury, zwykle dziury
Zestaw zrobil od montazu ponad 300 km, wiec jest juz dotarty, zmiana jest mocno odczuwalna, ale bez przesadnej brutalnosci, jak dla mnie do tej mocy i stylu jazdy najlepszy wybor za te plny
Takie zestawy ma kilku chlopakow z v6, w tym jeden z democarow, wiec skoro bylo to dobre dla nich dla mnie tez bedzie
![]()
Jak tam woliszNie sprzeczam się absolutnie, każdy jeździ na tym, co uważa za dobre. Takie prawa w demokracji.
Kontroluj tylko te klocki i tarczę, bo jeśli mam rację, to zacznie Ci krzywo zbierać klocek i po jakimś czasie jak się dobrze nagrzeje, okładzina zejdzie z klocka![]()

Ja z tylu mam tarcze Mikody plus klocki Ferodo u mnie calosc swietnie sie sprawdza ,mysle ze dobry klocek plus tarcza zdecydowanieok jako zestaw na tyl -jako seria ,wkoncu cala masa i energia hamowania dociaza przod -ja zdecydowanie polecam takie rozwiazanie ,jedyny minus na zmine mam 16" telefony i musi byc do tego 18mm dystans ,na lato mam 17" widoczne na foto i do tego 7mm dystans
Do codziennej jazdy bez znaczenia Brembo czy seria ,natomiast czeste wyhamowania z duzych predkosci to jest poprostu miazga i tu ten zestaw pokazuje klase![]()
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...6_marc1nz.html
Posiadam blokady rozrzadu HP silnik 2.5/3.0 24V ,potrzbujesz ? -PW
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki