Jak bardzo chcesz oszczędzić to sądzę ze nie ma problemu ściągnij zobacz czy są równo zużyte czy nie wyszczerbione przez poprzednią tarcze itd. Na początku będą się układać i z poprawy hamowania nici. Jeszcze jedno trzeba powiedzieć o tarczach nacinanych i nawiercanych (chociaż to pewnie wina naciec) robi się sporo głośniej przy hamowaniu o ile w mieście nie przeszkadza to w trasie jak dla mnie jest to uciążliwe.
Ostatnio edytowane przez Teddy84 ; 25-08-2011 o 09:03

Co do oszczędności...Na alledrogo klocki można kupić i za 90 za komplet, i za 140 zł (wszystko TRW). Czy te najtańsze to na pewno podróby czy po prostu sprzedawcy mają takie marże, cokolwiek?
zgadzam sie odnośnie nacinanych strasznie szumia. Ja miałem brembo MAXX z klockami ferodo premier i mimo że wyrzuciłem na to dużo kasy to modliłem sie żeby juz sie zurzyły żeby je wymienic bo tak mnie to juz wkur***. Az w końcu pojechały do nowego właściciela![]()
Dlatego jestem żywo zainteresowany tematem swap'u zacisków brembo ale to już po zimie bo nie starczy mi kasy na nowe felgi 16" i nowe oponki do nich.
pytasz o efektywność. Jeżeli chodzi Ci o sam wygląd, to według mnie efektowniej wyglądają nacięcia. Ale to rzecz gustu.
Bardzo zużyte nie są, ale nierównomiernie jeśli latały ze starymi taczami.. a co za tym idzie jak zapniesz do nowych tarcz to powierzchnia styku tarczy z klockiem będzie różna poprzez bruzdy zrobione na starych tarczach.. a przy okazji nowe tarcze będziesz zużywał nierównomiernie starymi klockami.. Ja bym kupił nowe, nie kosztuje to jakoś strasznie dużo, a hamowanie to dość ważna sprawa..![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland
Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm
Możesz brać od bozarto te tarcze. Stop jest ten sam, co kupuje mikoda jeśli chodzi o surówki![]()

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki