Witam kupiłem alfe w styczniu dzisiaj zorientowałem się że mam założone sprężyny oznaczenie jest na sprężynie takie np. prawy przód AP 166 AV kolor niebieski metalic rozumie że są to te z linka poniżej .
Zestaw sprężyn AP Sportfahrwerke Alfa Romeo 166 (936) 9/98-
Alfa siedzi bardzo nisko ale jest stabilna podczas jazdy , nie wiedząc co mam założone myślałem że moje oryginalnesprężyny siadły i są do wymiany autko wygląda tak33460&d=1315053008" id="attachment33460" rel="Lightbox_650531" >
Pytanko czy ktoś coś wie o tych sprężynach czy są ok czy jakiś badziew gdzieś na forum się doczytałem że są super.

AP to dobra marka, ludzie chwalą. Ich sprężyny mają kolor niebieski.
Ale auto siadło tak z nienacka, bez powodu czy coś wymieniłeś ???
Poza tym fajne by było zdjęcie z profila a nie pod kątem...

Wysokość zawieszenia wyglądała właśnie tak przy zakupie byłem z nią na ASO oglądneli i sprawdzili całą zawieche i stwierdzili że wszystko jest ok , co do sprężyn to sami nie wiedzieli co to za sprężyny dlatego sam badam temat.Zdjęcie z boku będzie wrzucone .
http://www.autoracing.pl/p/308/3675/...wieszenia.html
No to nie ma co się dziwić bo sprężyna są typowo obniżające, a jak masz jeszcze amortyzatory dobrej firmy i niezużyte to wiadomo, że się jeździ stabilnie
A to, że ASO nie wie co to jest wcale nie powinno dziwić... oni mają swój świat...
Z tego co widzę to masz tył troszkę niżej osadzony, tak jak u mnie...

marna jakość zdjęcia robione kamerą.

Amory są ok nie wiem jakiej firmy nie sprawdzałem mają 70 % sprawności.
---------- Post added at 17:02 ---------- Previous post was at 17:01 ----------
Też masz te sprężyny ?.
Nooo... masz ładnie obniżone auto, tylko jeszcze sobie jakieś ładne felgi spraw i będzie git
---------- Post added at 17:06 ---------- Previous post was at 17:02 ----------
Jak mam sprężyny z wersji Super, czyli oryginalne czerwonezresztą mam wersję super
![]()

dzięki w przyszłym roku jakieś szprychy bym chciał , lakier poprawić itp. tak jak mówiłem kupiłem ją w styczniu i cały czas ją dopieszczam oficjalnie jeszcze się nią nie chwaliłem na forum ponieważ uznałem że do tego musi być idealna więc to są moje pierwsze zdjęcia na forum.
Pochwalić się można, a nawet trzeba i powiem Ci, że fajnie się ogląda zdjęcia z postępu pracjak alfa wyglądała na początku a jak teraz...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki